Menu

Galásek waarschuwt voor euforie

Na de uitlooptraining op maandagochtend nam hij de tijd om nog even terug te blikken op de Traditional. De ervaren Tomás Galásek kijkt echter liever vooruit. ,,We moeten namelijk niet denken dat we er al zijn. Eigenlijk begint het aanstaande zondag tegen Volendam pas", waarschuwde de middenvelder voor een al te euforische stemming na de overwinning op PSV.

Over zijn eigen spel was de Tsjech in de eerste helft tegen PSV niet tevreden. ,,Ik speelde te geïsoleerd. We begonnen niet goed. Maar dat was ook de verdienste van PSV, die de ruimte op het middenveld klein hield."

Tijdens de rust was de stemming in de kleedkamer dan ook niet best. ,,Als je bij rust op een 0-1 achterstand staat, dan kun je natuurlijk niet tevreden zijn. In de tweede helft kwamen we gelukkig meteen goed in de wedstrijd. Toen speelden we goed. Zelf speelde ik ook beter. Ik kon regelmatig ballen veroveren en druk zetten, wat toch mijn betere kwaliteiten zijn."

Ajax heeft de kaarten voor het kampioenschap nu zelf in handen. Maar hierdoor wordt volgens Galásek de druk ook hoger. ,,Ondanks dat je op punten voor staat, moet je nu gewoon alle wedstrijden winnen. En dat lijkt veel makkelijker dan het in werkelijk is. Alle clubs waar we vanaf nu tegen spelen, zullen extra gemotiveerd zijn. Ze spelen namelijk tegen de mogelijk toekomstige kampioen. RKC en FC Utrecht zijn bijvoorbeeld ploegen die je niet een-twee-drie verslaat. We zullen er alles aan gaan doen, maar we zijn er nog niet!"