Menu

Galasek: ''We hadden iets recht te zetten''

Het scenario bij rust van de wedstrijd Ajax-Willem II neigde naar de rampwedstrijd van afgelopen woensdag. ,,Er werd in de rust in de kleedkamer dan ook flink gescholden", verklapten Tim de Cler en Tomas Galasek na afloop van het met 4-1 gewonnen duel. ,,Ook tegen Heerenveen gaven we in blessuretijd de voorsprong uit handen en werd het 1-1 bij rust." Daarna liep Heerenveen uit naar 5-1. Zo ging het zondagmiddag gelukkig niet.

In de eerste tien minuten na rust was het zoeken naar de juiste balans in het team. Toen die eenmaal was gevonden, was Willem II gezien. Galasek: ,,Voor rust waren we te slap en kwam Willem II op 1-1. De meeste spelers zeggen dat er hands aan vooraf ging maar dat heb ik niet goed kunnen zien."

,,We wisten vooraf dat het niet makkelijk zou worden", vervolgde de aanvoerder. ,,Maar we moesten iets rechtzetten. We moesten laten zien dat de wedstrijd tegen Heerenveen een incident was."

Heitinga moest na het uitvallen van Yakubu snel opdraven. ,,Ik hoop dat ik donderdag ook speel", zei Ajax'jongste na afloop. ,,De laatste tien minuten van de eerste helft lieten we het hoofd hangen maar in de tweede helft hebben we het goed opgepakt."

De jonge verdediger was dicht bij zijn eerste doelpunt. ,,Ik was er vorige keer al dichtbij en nu weer. Waarom zou ik afspelen als ik er zelf goed voor sta? Deze wedstrijd geeft vertrouwen voor donderdag. Ik hoop dat ik dan ook speel, maar dat is aan de trainer'."

Datzelfde zei De Cler ook. Woensdag moest hij toekijken: ,,Dat was moeilijk, want ik vond dat het best goed ging. Je voelt je machteloos langs de kant. Vandaag zou ik ook aan de kant zitten, maar omdat Chivu geblesseerd raakte mocht ik wel meedoen. Dat we dan winnen is natuurlijk een goed resultaat."

Toch is hij niet echt tevreden. ,,Ik kan beter. Ik voel ook dat ik meer kan, dan ik vandaag liet zien. Ik heb geen idee hoe het komt dat het minder gaat. Maar ik moet gewoon doorgaan en dan gaat het vanzelf beter."

De Cler loopt vervolgens de wedstrijd na: ,,In de eerste 35 minuten speelden we goed. We voetbalden rustig en aan de bal hadden we goede afwisselingen tussen korte en lange ballen. In de laatste tien minuten voor rust ging het achteruit en kregen we die goal tegen. In de rust hebben we flink gescholden op elkaar. Het was hetzelfde scenario als woensdag. Maar in de tweede helft gingen we nu wel goed door."

,,Ik verwacht dat ik donderdag ook speel", sluit De Cler af. ,,Dat is echter niet aan mij om te beslissen, maar aan de de trainer."

John O'Brien maakte met zijn belangrijke goal tegen Willem II, pas zijn tweede in Ajax 1. ,,De vorige was nog in de tijd van Jan Wouters", lacht de Amerikaan. ,,Dus het werd wel weer tijd. Wampy sneed naar binnen, gaf een voorzet op maat en ik knikte in. Dat was een heerlijk gevoel, dat ik vaker wil krijgen."

,,Woensdag stond het natuurlijk ook 1-1 bij rust. Nu hadden we echter het voordeel dat we thuis speelden op een lekker veld en zonder regen. We mochten het niet uit handen geven."

O'Brien moet vanuit zijn rol op het linkermiddenveld vaker de aanval zoeken. ,,Dat heeft de trainer wel tegen mij gezegd. Ik moet samen met Tomas Galasek afwisselend offensiever spelen, waardoor de middenvelders van de tegenstander ook veel moeten lopen."

,,Deze functie ligt me wel. Rafael van der Vaart had een meer vrije rol als nummer 10. Ik vind het lekker gaan, zoals iedereen nu staat. Deze 4-1 uitslag geeft vertrouwen voor donderdag. Zeker voor eigen publiek kunnen we van Kopenhagen winnen."