Menu

Galasek weet wat Ajax staat te wachten

De tegenstander van komende zondag is een oude bekende voor een aantal Ajacieden. Zowel trainer Co Adriaanse als zijn assistent Peter Boeve zijn bij Willem II werkzaam geweest in de functie die ze nu ook bij Ajax bekleden. Maar ook Tomás Galásek kennen ze in Tilburg. De Tjech speelde 3 seizoenen voor de Brabantse equipe en maakte vorig jaar samen met de trainers de overstap naar Ajax.

Foto: Gerard van Hees

Galásek verheugt zich op de wedstrijd. "Ik kom weer terug in het oude nest. Nu ben ik te gast, als Ajax-speler. Ik blijf Willem II wel volgen, want ik ben ze dankbaar dat ik zover gekomen ben. Maar de overgang naar Ajax is me goed bevallen. Ik wilde het hogerop proberen en dat is gelukt, ik sta elke week in de basis. Dat werkt erg motiverend".

Vorig jaar won Ajax met dikke cijfers in Brabant. Na ruim een half uur stond Ajax al met 3-0 voor. Uiteindelijk eindigde het duel in 6-3. Galásek scoorde het derde doelpunt voor Willem II. Over de afgelopen 10 jaar is de stand tussen beide ploegen in evenwicht: Ajax won 5 keer in Tilburg en vijf keer was Willem II in eigen huis te sterk voor de Amsterdammers.

Tomás Galásek, is optimistisch over de wedstrijd van zondag. "We hebben een betere ploeg. Bovendien kent de trainer de tegenstander goed, en dat is een voordeel. Ik ken de tegenstander ook goed, ik weet wat de spelers van Willem II kunnen". Voor zijn gezin, woonachtig nabij Tilburg, heeft deze wedstrijd iets speciaals: "In de klas van mijn dochtertje wordt veel over de wedstrijd gesproken. Ik hoop maar dat ik haar niet zal teleurstellen!"

Ajax heeft te kampen met een flink aantal geblesseerden. Tobiasen, O'Brien, Knopper, Vierklau, Witschge en Gronkjaer zijn nog altijd niet inzetbaar. Vrijdag kon ook Christian Chivu nog aan dit lijstje worden toegevoegd. De Ajacied verliet 's ochtends het trainingsveld met een liesblessure. De kans dat hij zondag alsnog zijn opwachting maat, is vrijwel nihil.

De wedstrijd wordt gespeeld om 17.15 uur. De wedstrijd is live te zien op Canal +.