Menu

Galasek weet weer wat voetballen is

Tomas Galasek heeft afgelopen zaterdag de volle 90 minuten met Jong Ajax tegen Jong Heerenveen gespeeld. Ajax won dat duel in Friesland met 1-2, maar belangrijker voor Galasek was dat zijn knie geen pijn deed.

Galasek: ,,Ik ben blij dat we gewonnen hebben. Het ging met mij redelijk. De knie deed geen pijn, maar ik zat er op een gegeven moment wel een beetje doorheen. De benen werden heel zwaar en zondag waren ze nog een beetje stijf."

De Tsjech wist van te voren niet dat hij na 8 weken blessureleed de hele wedstrijd zou spelen. ,,Maar als ik het voor het kiezen had, zou ik daar ook voor hebben gekozen. Ik zat er dan wel doorheen, maar straks moet ik dat ook allemaal meemaken."

,,Ik merk natuurlijk dat ik lang ben weggeweest en dat ik op gang moest komen. De eerste 20 minuten had ik moeite met de tactiek. Later ging het beter. Nu zijn de trainingen ervoor dat ik elke dag wat sterker word."

Kan hij woensdag al enkele minuten spelen tegen NEC? Galasek: ,,Dat laat ik aan de trainer over, maar ik hoop stiekem dat ik bij de achttien zit."