Menu

Galatasaray wint van Liverpool

In een verre van sportieve of aantrekkelijke wedstrijd won Galatasaray met 2-1 van Liverpool. De Turken kregen daarvoor vijf punten, maar met dat aantal kunnen ze het toernooi niet meer winnen. Liverpool beëindigde het harde duel met negen spelers. Invallers Gerrard en Mellor kregen de rode kaart van Temmink.

Na een kwartier aftasten, voerde Liverpool de druk op bij Galatasaray. Met vooral Emile Heskey als aanjager zocht de ploeg van trainer Gerard Houllier naar het eerste doelpunt op het Amsterdam Tournament. Toch was het de Turkse ploeg die in de 21ste minuut op voorsprong kwam. João Batista zette tot zijn grote vreugde – hij maakte er zelfs flikflakken bij – Galatasaray met een bekeken schuiver in de verre hoek bij doelman Kirkland op 1-0.

In de dertigste minuut zette Smicer de Turkse verdediging met prachtige bewegingen voor schut, maar zijn inzet trof geen doel. Het duel begon aantrekkelijker te worden. Galatasaray had in de 33ste minuut de mogelijkheid om de score verder op te voeren, maar nu stond Kirkland een treffer van Pinto in de weg.

Heskey zag zijn inzet in de 36ste minuut beloond met een treffer, maar lang kon Liverpool daar niet op teren. Drie minuten later scoorde Prates uit een prachtige vrije trap de 2-1.

In de tweede helft daalde de amusementswaarde aanzienlijk. Ook sterspeler Michael Owen verliet na tien minuten het veld. Hij werd vervangen door Sinama, die in de 66ste minuut Liverpool op gelijke hoogte leek te zetten. De pass was briljant, maar Sinama had buiten Batista gerekend die met een sliding de inzet van de doellijn werkte.

In de tweede helft zakte het peil naar bedenkelijk niveau. Het had er alle schijn van dat Liverpool en Galatasaray nog enkele rekeningen met elkaar hadden te vereffenen. Het werd harder en harder en dat Temmink twee rode kaarten moest trekken (voor Gerrard en Mellor) en vier gele voor Liverpool en een voor Galatasaray is jammer van het vriendschappelijke gehalte van dit toernooi.

Gescoord werd er niet meer. Daardoor sluit Galatasaray het toernooi af met vijf punten, Liverpool met twee.