Menu
Galavoorstelling Ajax A1 in Utrecht

Galavoorstelling Ajax A1 in Utrecht

Ajax A1 heeft zaterdag op overtuigende wijze van FC Utrecht gewonnen. Drie dagen na de zege op Schalke 04 in de UEFA Youth League boekte Ajax in de Domstad in een 1-4 zege. Aanvoerder Vince Gino Dekker (foto) tekende voor twee van de vier treffers. Ex-Utrechter Che Nunnely en invaller Kai Sierhuis maakten de overige Ajax-goals.

,,FC Utrecht - Ajax staat altijd garant voor een heet middagje. En daarop hebben we de spelers vooraf ook voorbereid”, sprak coach Gery Vink na afloop van de zege in Utrecht. Hij had echter niet kunnen bevroeden dat het Ajax uiteindelijk zo eenvoudig zou afgaan op sportcomplex Zoudenbalch. ,,De eerste 35 minuten waren echt een galavoorstelling. Mijn stafleden en ik hebben vanmiddag echt genoten van de vele prachtige aanvallen. We hebben een heel goed Ajax gezien.”

Kansen
De enige kanttekening die Vink kon plaatsen, was dat zijn spelers slordig met de kansen omsprongen. Het grote overwicht vertaalde zich in de eerste driekwartier niet in een passende marge. Lange tijd stond het ‘slechts’ 0-1. Een moment van onoplettendheid werd de bezoekers dan ook direct fataal. Odysseus Velanas tekende na ruim een half uur spelen voor de 1-1. Positief punt was dat aanvoerder Vince Gino Dekker die tegentreffer vervolgens direct weer neutraliseerde door vier minuten later de 1-2 op het scorebord te brengen.

In de tweede helft ging Ajax met invaller Ezra Walian nog iets aanvallender spelen. Het resulteerde na een uur spelen in de tweede goal van Dekker en de derde goal van Ajax. Doelman Stan van Bladeren leverde vervolgens ook nog een belangrijke bijdrage aan het behouden van de twee goals voorsprong door op zijn beurt een van de weinige Utrechtse kansen ongedaan te maken. Het leverde hem een pluim van zijn trainer op. ,,Dat was een geweldige redding van Stan. Daarmee zorgde hij ervoor dat we niet nog een tegengoal hoefden te incasseren.”

Scoren in twee wedstrijden
In de slotfase werd de A1 van vers bloed voorzien. Kaj Sierhuis maakte er een bijzondere middag van door in twee verschillende wedstrijden te scoren. Eerder op de dag was hij al trefzeker voor Ajax A2 in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Enkele uren later herhaalde hij dat kunstje in Utrecht. Ook invaller Teun van Zweeden pakte nog wat minuten mee waardoor hij net als Sierhuis (en Reda Boultam - die niet in actie kwam) op twee verschillende wedstrijdformulieren belandde.

Scoreverloop: 14. Nunnely 0-1, 35. Velanas 1-1, 39. Dekker 1-2, 63. Dekker 1-3, 83. Sierhuis 1-4.

Opstelling Ajax A1: Van Bladeren, Mazraoui (46. Walian), Zeefuik (85. Van Zweeden), Bergsma, Blöte, D. de Wit, De Ligt, Eiting, Nunnely (76. Sierhuis), Dolberg, Dekker.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots