Menu
Gary Lineker geniet van Ajax

Gary Lineker geniet van Ajax

Aandachtig toeschouwer bij Ajax - PSV was Gary Lineker. De voormalig topspits van het Engelse nationale elftal had genoten van het spel van Ajax. ,,Ik denk dat Ajax dit seizoen kampioen van Nederland wordt.”

Gary Lineker: ,,Ajax heeft de hele wedstrijd gedomineerd." Gary Lineker: ,,Ajax heeft de hele wedstrijd gedomineerd."

De inmiddels 47-jarige Lineker analyseert sinds dit seizoen wedstrijden voor de betaalzender Eredivisie Live. ,,Aanvankelijk wist ik weinig van Nederlandse clubs. Ajax en PSV natuurlijk uitgezonderd, dat zijn teams met internationale alure." Van een topwedstrijd was in de ogen van BBC-analist geen sprake. ,,Ajax heeft de hele wedstrijd gedomineerd afgezien van misschien tien minuten in de tweede helft. Het tweede doelpunt van Ajax killed PSV."

Van twee Ajax-spelers in het bijzonder had de 80-voudig international genoten. ,,Suarez speelde een geweldige wedstrijd. Hij zorgde continu voor gevaar. Enig puntje van kritiek is dat hij zijn kansen beter moeten benutten, dan scoort hij nóg meer." Ook Urby Emanuelson speelde in de ogen van Lineker een 'incredible match'. ,,Hij moet ook op een aanvallende positie staan. Daar komt zijn uitstekende techniek goed uit. Als verdediger is hij geen killer."

,,Wat mij bijblijft van deze wedstrijd? Het goede spel van Ajax en de atmossfeer rondom het veld. Ik was wel eerder in de Amsterdam ArenA geweest, tijdens het EK in 2000 als analist voor de BBC, maar de sfeer was deze keer stunning. Die misstaat niet bij een wedstrijd in de Premier League."

Een onderonsje tussen oud-topspitsen. Marco van Basten en Gary Lineker wisselen voorafgaand aan de wedstrijd hun ideeën uit. Een onderonsje tussen oud-topspitsen. Marco van Basten en Gary Lineker wisselen voorafgaand aan de wedstrijd hun ideeën uit.