Menu
'Gastcollege van hoogleraren uit Madrid'

'Gastcollege van hoogleraren uit Madrid'

Voor het derde jaar op rij verloor Ajax woensdagavond thuis van Real Madrid. De kranten schrijven over het enorme krachtsverschil tussen de kampioenen van Nederland en Spanje. ‘Real heerste zoals je kunt verwachten wanneer de ene club werkt met een begroting van 517 miljoen en de andere met 65 miljoen.’

,,Real Madrid, de jaarlijkse voetballes op het hoogste Europese podium, was er ook in deze editie weer een van het voorspelbare soort”, schrijft de Volkskrant ,,Het reusachtige krachtsverschil kwam net als in voorgaande ontmoetingen tot uiting in de score (1-4), al was er een hoopgevende fase na rust waaraan coach Frank de Boer zijn spelers graag zal willen herinneren. (..) De realiteit leert echter dat landskampioen Ajax na de eerdere nederlaag tegen Borussia Dortmund zonder punten op de laatste plaats in de poule staat. De twee aanstaande ontmoetingen tegen Manchester City, de derde kampioen die Ajax ontmoet, zullen duidelijk maken of er na deze poule nog een vervolg moet worden verwacht in Europa.”

In de regionale dagbladen staat het verslag afgedrukt dat later deze donderdag ook in de Amsterdamse avondkrant Het Parool zal staan. ,,Het was wederom een ongelijke strijd tegen Real Madrid. Veel Amsterdamse fans hoopten na vier opeenvolgende nederlagen (12 doelpunten tegen, 0 voor) op een stuntje, maar Real heerste in de Arena volgens de verhoudingen die je kunt verwachten wanneer de ene club werkt met een begroting van 517 miljoen euro en de andere met 65 miljoen. En in plaats van kleiner lijkt het verschil tussen Ajax en Real elke wedstrijd groter te worden. Ajax werd overklast.”

‘Ronaldo velt Ajax’ kopt de voorpagina van het AD. Ook op de cover van Sportwereld is er opnieuw ruim baan voor de Portugees die woensdagavond drie keer scoorde. Met de kop ‘Weer kansloos’ worden de verhoudingen tussen Ajax en Real Madrid weergegeven. De verslaggever beschrijft de tweede goal: ,,De gezichten van de Ajacieden Kenneth Vermeer, Tobias Sana en zelfs dat van Christian Poulsen spraken boekdelen, kort na de rust van Ajax - Real Madrid. Karim Benzema had een fraai gepolijste ‘’en-twee met een wonderschone volley tot een treffer gepromoveerd. Op het gelaat van de Ajacieden gleed een mengeling van verwondering, verwarring en ook berusting. 0-2, dit was het dan. In het derde gastcollege op rij aan de ‘universiteit van het voetbal’ hadden de voetballers van Ajax zich immers een uur lang aan de kundige hoogleraren uit Madrid vergaapt.”

De Telegraaf zoomt in op de korte fase waarin Ajax op een punt mocht hopen. ,,Het elftal van De Boer leek rijp voor de slacht, maar richtte zich op. Uit het niets maakte Moisander het duel na een corner van Eriksen en mistasten van Casillas weer spannend (1-2). Hoewel Benzema nog een droomkans kreeg, bracht Ajax de Koninklijk e even aan het wankelen. Mede door de sterk ingevallen Fabian Sporkslede en sterke, opstomende backs Ricardo van Rhijn en Daley Blind slaagde de landskampioen erin een korte fase de Ajax-filosofie op de mat te leggen. (..) Debutant Danny Hoesen was in de 68e minuut nog het dichtst bij de stunt, maar werkte de bal na een voorzet van Ryan Babel over. (..) Het enige positieve voor Ajax was dat de Amsterdammers - na de vier voorgaande ontmoetingen in de afgelopen twee jaar - eindelijk het net wisten te vinden.”

Tekst en foto: Ajax.nl