Menu
Gastspeler Roy maakt partijspel compleet

Gastspeler Roy maakt partijspel compleet

De training stond vrijdagochtend voor een aanzienlijk deel in het teken van een groot partijspel. Zonder de afwezige internationals werd er elf tegen elf gespeeld. Met als opvallende gastspeler Jong Ajax-trainer Bryan Roy.

Het was vrijdag goed te merken dat de competitie dit weekend stilligt. Allereerst ontbraken uiteraard de internationals wegens interlandverplichtingen. Gevolg daarvan was dat de traditionele persdag en vooruitblik op het komende weekend logischerwijs ook niet doorging.

In alle rust werd er tijdens de oefensessie een partijspel van elf tegen elf gespeeld. Bij afwezigheid van de internationals viel Bryan Roy in om het team met de hesjes compleet te maken. De voormalig aanvaller, die tegenwoordig samen met Albert van der Dussen Jong Ajax onder zijn hoede heeft, speelde tijdens de training een dubbelrol. Hij coachte nadrukkelijk en was tegelijkertijd bezig om ‘team geel’ aan de overwinning te helpen.

Özbiliz neemt een vrije poging. Zijn poging zal over het doel gaan. Özbiliz neemt een vrije poging. Zijn poging zal over het doel gaan.

Onder leiding van scheidsrechter Danny Blind en gelegenheidsgrensrechters Jos Kortekaas (fysiotherapeut) en Michael Lindeman (assistent) bekeek Martin Jol de trainingspartij vanaf de zijlijn. De coach van Ajax is weer terug uit Zwitserland waar hij de afgelopen dagen aanwezig was bij een UEFA-bijeenkomst.

Dit weekend is de selectie vrij, waarna vanaf maandag - dan nog enkele dagen zonder de meeste internationals - de aandacht op de thuiswedstrijd tegen Willem II gaat. Zaterdagavond komt de nummer laatst op bezoek bij de koploper in de Amsterdam ArenA. De aftrap van het competitieduel is om 18.45 uur.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Koop nu je kaarten voor Ajax - Willem II!

Roy in een sprintduel verwikkeld met Jozefzoon. Roy in een sprintduel verwikkeld met Jozefzoon.
Na afloop gingen enkele spelers op de foto voor de spelerskaarten... Na afloop gingen enkele spelers op de foto voor de spelerskaarten...
... En uiteraard waren ze benieuwd naar het resultaat. ... En uiteraard waren ze benieuwd naar het resultaat.