Menu
Gazprom blij met skybox in ArenA

Gazprom blij met skybox in ArenA

Gazprom was woensdagavond tijdens Ajax - Real Madrid veelvuldig in beeld als sponsor van de UEFA Champions League. Sinds dit seizoen is er ook een relatie tussen Gazprom en Ajax. De grootste gasproducent ter wereld heeft een skybox in de Amsterdam ArenA. Tijdens Ajax - RKC Waalwijk werd de skybox onlangs in gebruik genomen.

De Amsterdamse vestiging is onderdeel van het grote Russische Gazprom. Vanuit Nederland houden managing director Bernard van Polanen en zijn collega’s zich bezig met onderzoek en de productie van gas buiten Rusland. ,,Op dit moment hebben we nog geen exposure op de Nederlandse markt via sportsponsoring. Gazprom-bedrijven in andere landen (Schalke 04 in Duitsland, red.) generen wel exposure via sponsoring. Wellicht dat dat in Nederland ook ooit gaat gebeuren. Niemand weet wat de toekomst gaat brengen.”

De skybox in de ArenA heeft dan ook duidelijk een andere functie voor de Nederlandse tak van Gazprom. ,,De skybox in de ArenA biedt ons een geweldige mogelijkheid om (internationale) zakenpartners en collega’s uit te nodigen bij de thuiswedstrijden van Ajax. In een relaxte en informele sfeer kunnen we het nuttige met het aangename combineren. Op die manier kunnen we de onderlinge band versterken. Voetbal is daar een mooi middel voor.”

Gazprom gaat de skybox ook op niet-wedstrijddagen gebruiken. Van Polanen: ,,Het is een perfecte locatie om te vergaderen. Dankzij de wereldwijde uitstraling van Ajax is onze skybox in de ArenA prima geschikt voor bijeenkomsten. Veel internationale gasten willen graag een bezoek aan de ArenA brengen. Dat maakt een ontmoeting in onze skybox toch net even anders dan een vergadering op ons kantoor in Amsterdam.”

Tekst en foto's: Ajax.nl

Bernard van Polanen (Gazprom) en Ajax' commercieel directeur Henri van der Aat tekenen de overeenkomst van de skybox. Bernard van Polanen (Gazprom) en Ajax' commercieel directeur Henri van der Aat tekenen de overeenkomst van de skybox.
Nicolai Boilesen en Marieke Ubachs (keepster Ajax Vrouwen) kwamen even langs in de skybox van Gazprom. Nicolai Boilesen en Marieke Ubachs (keepster Ajax Vrouwen) kwamen even langs in de skybox van Gazprom.