Menu

GBA krijgt pak slaag van Racing Genk

Tegen regerend landskampioen Racing Genk heeft Germinal Beerschot Antwerpen een grote nederlaag geleden. Na een ruststand van 2-1 in Genks voordeel verloor de zusterclub van Ajax met 5-2.

De verhuurde Ajacieden Aaron Mokoena, Anthony Obodai en Kwame Quansah startten in de basis bij het 5-3-2 spelende GBA. In het laatste half uur verving Walker zijn teammaat Obodai. De wedstrijd tegen Genk stond aanvankelijk voor 24 augustus op het programma, maar toen was de grasmat van Racing onbespeelbaar.

GBA kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen Quansah zijn medespits Kpaka vond, 0-1. Maar Dagano boog in de eerste helft de Antwerpse voorsprong om in een achterstand voor de mannen van Franky Vanderelst, 2-1.

Na rust kreeg doelman Bram Verbist, vorig jaar nog keepend in de Ajax A1 van Danny Blind, nog drie doelpunten om de oren waardoor GBA uiteindelijk met een grote (5-2) nederlaag van het veld stapte. Het tegendoelpunt van GBA kwam op naam van invaller Camara.

Opstelling GBA: Verbist, Monteyne, Mokoena, Obodai (61. Walker), Huysmans (36. Snelders), Haagdoren, Dhont (60. Camara), De Wree, Cooreman, Quansah, Kpaka.