Menu

GBA stunt tegen Anderlecht

Germinal Beerschot Antwerpen heeft voor een stunt gezorgd in het Belgische bekertoernooi. De zusterclub van Ajax, nog zonder Jason Culina, troefde landskampioen Anderlecht in de kwartfinale met liefst 3-0 af.

Door prima handelend optreden van doelman Luciano voorkwam GBA dat Anderlecht op voorsprong kwam. De ploeg van trainer Franky van der Elst, deze week nog te gast in de Arena, nam vervolgens de leiding via Dagano. De spits passeerde later bijna zijn eigen doelman, maar er werd redding op de doellijn geboden.

Een kwartier voor tijd zette Degryse Mutavdzic met een geslepen pass vrij en die miste niet, 2-0. Dagano maakte de vernedering voor Anderlecht een feit door de derde treffer namens GBA te scoren.

Alle grote ploegen zijn uit de Belgische beker. ' Maar de overgebleven ploegen denken nu alle vier dat ze kunnen winnen', aldus trainer Van der Elst voor de Belgische tv. ' En we kunnen hem ook winnen, omdat er geen grote ploegen meer in zitten.'

Het was dit seizoen de eerste nederlaag van Anderlecht tegen een Belgische club. Liverpool in bekerfinale

LONDEN (ANP) - Liverpool heeft moeiteloos de finale bereikt van het toernooi om de League Cup. De Reds waren woensdagavond op Anfield Road veel te sterk voor Crystal Palace: 5-0.

Smicer, Murphy 2, Biscan en Fowler scoorden. Dat was meer dan genoeg om het resultaat van de eerste wedstrijd goed te maken. In Londen had Liverpool met 2-1 verloren. Tegenstander in de eindstrijd wordt Birmingham of Ipswich.

Bezoek de website van GBA

Van der Elst in Amsterdam

Bezoek de website van Liverpool