Menu

GBA verliest van AA Gent

GBA moest het zaterdag in de Belgische competitie opnemen tegen AA Gent, waar voormalig Jong-Ajaxtrainer Jan Olde Riekerink de scepter zwaait. In Gent won het team van Olde Riekerink met een minimaal verschil, het werd 1-0.

Voor een aantal spelers van GBA had de competitiewedstrijd tegen AA Gent een speciaal tintje. Walker, Quansah en Obodai speelden tegen het team van hun oude coach Jan Olde Riekerink. Onder leiding van hem werden de Ajax-huurlingen vorig seizoen landskampioen in de Beloftencompetitie en reikte Jong Ajax tot de halve finale in de Amstel Cup. Nu stonden de trainer en zijn ex-pupillen tegenover elkaar.

Het werd geen hoogstaand duel. Beide teams lieten niet het beste van hun spel zien, waardoor er weinig spanning in de wedstrijd zat. Gent had vanaf de aftrap wel een licht overwicht, met wat kleine kansjes als resultaat. Voor rust wist Kraouche toch te scoren namens de thuisploeg. Uit een afstandschot weet hij Verbist te passeren.

GBA joeg op de gelijkmaker, die er leek te komen toen Kpaka, enkele minuten na de openingstreffer, een strafschop kreeg toegewezen. De Afrikaan nam de strafschop zelf, maar Van Impe zat er goed bij.

Na rust drong GBA aan, maar tot scoren kwam het niet. Wel zag de ploeg van trainer Franky van der Elst dat Dhont met een rode kaart van het veld werd verwijderd. Met tien man lukte het de Antwerpenaren evenmin te scoren.

Daniel Cruz kwam in de 35ste minuut in het veld voor Philp Haagdoren, Mokoena speelde niet omdat hij een schorsing uitzat.

GBA zakt door het verlies naar een zestiende plaats op de ranglijst in België.