Menu

GBA-trainer noemt Culina een aanwinst

Franky van der Elst, trainer van Germinal Beerschot Antwerpen, noemt Jason Culina een aanwinst voor zijn elftal. De oud-international van Belgie woonde maandagmiddag in Amsterdam een oefenpartij bij van Ajax 2 tegen Bayer Leverkusen 2. Culina trainde zondag voor het eerst mee in Antwerpen. Van der Elst: "Ik heb Culina nu twee trainingen meegemaakt en ik zie hem als een aanwinst voor onze selectie."

Volgens de Belgische trainer zal Culina kunnen aarden in Antwerpen. "Het niveau van GBA ligt tussen Ajax 1 en Ajax 2. De spelers van Ajax 2 hebben de voetballende kwaliteiten. Het is voor Culina nu een kwestie van wennen aan het team en zich aan te passen aan onze speelwijze."

Jason Culina is de eerste speler die de overstap maakt van Ajax naar de zusterclub in Belgie. Vorig seizoen volgde jeugd-doelman Bram Verbist de omgekeerde route. Culina kwam dit weekend nog niet in aktie voor GBA, dat met 2-0 van Lokeren. De Australier is nog niet speelgerechtigd. Naar alle waarschijnlijkheid zit hij volgende week wel bij de groep die zich nu voorbereidt op het treffen met Standard Luik.

Het contract van Culina (Sydney, 8 augustus 1980) bij Ajax loopt nog tot medio 2004. De Australische middenvelder, afkomstig van Sydney Olympic, kwam twee seizoenen geleden naar Amsterdam, maar speelde geen enkele officiele wedstrijd in het eerste elftal. Aan het eind van dit seizoen wordt gekeken of Culina terugkeert naar Amsterdam.

Foto Louis van de Vuurst

Links Germinal Beerschot Antwerpen Ajax International-dossier Germinal Beerschot Antwerpen