Menu

Geblesseerde Lobont kende toch goed jaar

Bogdan Lobont keepte goed de eerste helft van het jaar bij Dinamo Boekarest. Eenmaal terug bij Ajax, na de zomer, raakte de Roemeen weer geblesseerd aan zijn schouder en trainde vlak voor de winterstop pas weer mee met de groep. Maar tegenslagen heb je nu eenmaal nodig, vindt Lobont.

Hoe vier je Kerst en/of Oud en Nieuw?
,,Ik ben de hele vakantie in Oostenrijk met mijn vriendin en twee vrienden. Vorig jaar waren we ook in Oostenrijk, in een andere plaats. Dus met alle feestdagen zijn we in een hotel. Oud en Nieuw vieren we zeker met champagne en vuurwerk. Die twee vrienden zullen nog gaan skiën denk ik, maar ik niet. We blijven tot vier januari, dan gaan we weer terug."

Wat was voor jou het belangrijkste in 2002, sportief en privé?
,,Het belangrijkste is dat ik de woensdag voor de winterstop meetrainde met de groep. Ik had verwacht pas na de winterstop weer fit te zijn."

In privé-opzicht heb ik geen erg belangrijke dingen meegemaakt.

Wat zijn je verwachtingen voor 2003?
,,Ik wil fit blijven komend jaar, dan kan ik weer een hoop dingen doen. Afgelopen jaar is goed geweest. Ik ben kampioen geworden met Dinamo Boekarest, daar heb ik alle wedstrijden gespeeld. Bij Ajax raakte ik weer geblesseerd. Maar je kunt geen goed leven hebben als je alleen maar goede dingen meemaakt. Door tegenslagen kom je weer met beide voeten op de grond. Daarom was 2002, ondanks mijn blessure, een goed jaar."

Met wie zou je graag champagne willen drinken?
,,Met mijn vriendin."