Menu
Gedeelte recette naar Ajax Foundation

Gedeelte recette naar Ajax Foundation

De directie van Ajax schenkt een gedeelte van de recette van het UEFA Europa League-duel Ajax - Legia Warschau aan de Ajax Foundation. Het gaat om een bedrag van 25.000 euro. De Ajax Foundation gebruikt het geschonken bedrag voor de modernisering van VUmc Kinderstad.

VUmc Kinderstad bestaat deze maand exact zeven jaar. De grote speelstad op de negende en tiende verdieping van het VUmc kan daarom inmiddels een opknapbeurt gebruiken. Met behulp van de 25.000 euro uit de recette van Ajax - Legia wordt dit bewerkstelligd.

VUmc Kinderstad is met name bestemd voor alle kinderen van 0 tot 16 jaar die zijn opgenomen op de kinderafdeling, hun broertjes en/of zusjes die op bezoek zijn en kinderen die voor een dagbehandeling bij de polikliniek van het ziekenhuis zijn. In het VUmc maken per jaar ongeveer 9.000 kinderen gebruik van Kinderstad. De kinderen brengen ook veel tijd door in het speciale Ajax Spelershome in VUmc. Daarnaast brengt de Ajax-selectie ieder jaar een bezoek aan Kinderstad/Kinderkliniek. Als hun fysieke conditie het toestaat, zijn ook regelmatig jonge patiënten te gast bij thuisduels van Ajax in de Amsterdam ArenA of bij een training van de A-selectie.

Het UEFA Europa League-duel Ajax - Legia Warschau begint donderdag om 21:05 uur. Voor het duel waren donderdagochtend al bijna 46.000 tickets verkocht.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees (boven) en Louis van de Vuurst

De selectie van Ajax bracht vorige maand een bezoek aan VUmc Kinderstad. De selectie van Ajax bracht vorige maand een bezoek aan VUmc Kinderstad.