Menu
Gedenkwaardig debuut Wöber bij Oostenrijk

Gedenkwaardig debuut Wöber bij Oostenrijk

Oostenrijk heeft in het WK-kwalificatieduel met Servië een verrassende zege geboekt. In een krankzinnig laatste kwartier eindigde het debuut van Ajacied Max Wöber in een prachtige 3-2-overwinning.

Die Kabine ist vorbereitet, das Team kann kommen! 🔴⚪🔴⚽👍 #autsrb pic.twitter.com/ZT6XH5UMwk

— ÖFB - oefb.at (@oefb1904) 6 oktober 2017

Servië zou bij een overwinning zeker zijn van het WK in 2018, maar moest alle zeilen bijzetten om maar een punt over te houden aan de uitwedstrijd tegen Wöber en consorten. Dat Oostenrijk zou stunten, was na de snelle openingsgoal van Servië bijna ondenkbaar. Maar nadat de gelijkmaker van Guido Burgstaller een kwartier voor tijd nog op het bord stond, ging men er in Wenen in geloven.

Verrassing compleet
Zeker toen Marko Arnautovic er in de 76e minuut 2-1 van maakte, leek de verrassing compleet. Leek. Want toen Matic Servië persoonlijk op 2-2 zette, was een succesvol debuut van Wöber al wat onwaarschijnlijk. Tot Louis Schaub er in de 89e minuut alsnog 3-2 van maakte. Zo werd het alsnog een eerste interland voor de Ajacied om nooit meer te vergeten!

Oostenrijk zelf schiet overigens helemaal niets op met de winst. Sterker nog. Het WK 2018 is een gesloten boek, want zelfs nummer drie in de poule, Ierland, is met nog een wedstrijd te gaan en 4 punten achterstand onbereikbaar.

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst