Menu
Gedragingen Ajax-supporters in Milaan

Gedragingen Ajax-supporters in Milaan

Ajax heeft het bezoek van de eigen supporters aan de UEFA Champions League wedstrijd tegen AC Milan in Milaan beoordeeld. Hoewel de mediaberichtgeving soms anders deed vermoeden, is de conclusie dat de aanwezige Ajaxsupporters zich goed hebben gedragen.

Er vonden op de wedstrijddag twee incidenten plaats waarbij aanhangers van Ajax betrokken waren. In het centrum van Milaan werd een bus met supporters, onderweg naar het stadion tot stilstand gedwongen bij een niet-voetbalgerelateerde demonstratie. De demonstranten blokkeerden de rijbaan en veroorzaakten een verkeersopstopping waardoor een vertraging van ruim 45 minuten werd opgelopen. Hierop hebben de inzittenden van de bus getracht de rijbaan vrij te maken, waarbij het tot een kort handgemeen kwam tussen beide groepen. Ajax neemt afstand van dit gedrag.

Later waren enkele supporters van Ajax slachtoffer van een geweldsmisdrijf nabij het stadion. Hierbij raakten uiteindelijk vijf aanhangers van Ajax gewond. Er was geen sprake van een vooropgezette confrontatie tussen beide partijen, de groep was op weg naar het stadion en werd plotseling, onder andere met steekwapens, aangevallen. De bij dit incident betrokken supporters staan bij Ajax niet bekend als hooligans. Ajax heeft met afschuw kennisgenomen van deze ernstige feiten. De club heeft reeds contact gehad met een aantal slachtoffers. Enkelen van hen liggen nog in het ziekenhuis in Italië. Gezien de ernst van de verwondingen kunnen ze op dit moment nog niet worden vervoerd.

Ajax betreurt de negatieve publiciteit die is ontstaan naar aanleiding van bovenstaande twee incidenten. De club wil benadrukken dat de sfeer echter goed was en de uitreis voor de ruim drieduizend Ajaxsupporters verder goed en ordentelijk is verlopen.

Tekst en foto: Ajax.nl