Menu
Geduldige Lartey-Sanniez: 'Beloning volgt vanzelf'

Geduldige Lartey-Sanniez: 'Beloning volgt vanzelf'

Terry Lartey-Sanniez is pas (net) 21 jaar, maar kan als een ervaren kracht bij Jong Ajax worden gezien. De verdediger maakt zich op voor zijn derde seizoen bij de beloften. Komend seizoen hoopt hij definitief door te breken, misschien wel in Ajax 1, maar ongeduldig is hij niet, ,,Ik droom van de ArenA, maar ook van de Eredivisie."

Vakantie
,,Ik ben op vakantie naar Marbella geweest, maar heb verder veel doorgetraind, eigenlijk niet echt stilgestaan in de zomer. Dat gaat hopelijk zijn vruchten afwerpen. Ik voel me fit en doe er alles aan om het maximale uit het voetbal te halen. Dat betekent ook goed slapen, gezond eten en veel water drinken. De focus is hoog.”

Doel
,,Mijn doel is om zoveel mogelijk te spelen bij Jong Ajax en mezelf op een goede manier te laten zien aan de trainers. Niet alleen de technische staf van Jong Ajax, maar ook die van Ajax 1 hoop ik te overtuigen. Natuurlijk is het leuk en handig dat de trainer (Marcel Keizer) mij al kent. Ik heb het vorig seizoen onder hem altijd naar mijn zin gehad en hij weet wat ik kan. Als je goed presteert en op een positieve manier opvalt, word je vanzelf wel beloond denk ik.”

Trainerswisseling
,,Vorig seizoen was Marcel Keizer onze trainer bij Jong Ajax. Ik vind dat hij de overstap naar het eerste verdiend heeft. Ik zag het al een beetje aankomen, ook omdat er niet echt andere kandidaten waren. Onder Michael Reiziger bevalt het vooralsnog ook prima. Hij komt over als een goed, open persoon en is ook heel duidelijk in wat-ie wil. Ik zie een goed seizoen voor ons weggelegd onder zijn leiding.”

Lartey op de rug gezien met rugnummer 3 in actie tegen RKC.
Lartey op de rug gezien met rugnummer 3 in actie tegen RKC.

Jaar van de definitieve doorbraak?
,,Dat hoop ik natuurlijk wel, maar ik durf het niet hardop zo uit te spreken. Ik ga er gewoon vol voor en zie wel waar het schip strandt. Mijn focus is volledig op Ajax gericht. Het zal vanzelf duidelijk worden of ik mijn best moet blijven doen bij Jong Ajax, of wellicht kan doorstromen naar het eerste. Mocht dat laatste niet lukken, dan sta ik open voor een verhuur. Dat is met Ajax ook zo afgesproken. Ik wil graag in de Eredivisie spelen en kijken waar mijn plafond ligt."

Captain
,,Vorig seizoen was ik derde aanvoerder, achter Norbert Alblas en Pelle Clement. Nu behoor ik helaas niet tot de captains. Dat zijn nu Leon Bergsma en Noussair Mazraoui. Ik ben van mezelf niet echt een leider, maar probeer wel jongens bij de hand te nemen, te helpen. Ik denk dat ik een goede invloed op de groep heb. Daarmee wil ik niet zeggen dat jongens tegen me opkijken. Maar ze weten dat ik al wat langer bij het team rondloop, nu voor het derde seizoen, en dus wat meer van het reilen en zeilen bij Jong Ajax weet. Ik kan spelers altijd van advies voorzien. Dat wordt gelukkig ook geaccepteerd.”

Appie
,,Het nieuws over Abdelhak Nouri sloeg in als een bom. Toen ik het hoorde, kreeg ik hoofdpijn en moest ik veel huilen. Appie beschouw ik als mijn broertje, ik ken hem al zo lang. Onze families zijn goed met elkaar en ik ga er nog vaak naartoe. Het doet nog steeds veel pijn, maar ik geloof dat Appie weer op zal gaan staan.”

Positie
,,Vroeger in de jeugd speelde ik vaak rechtsbuiten. Dat is eigenlijk mijn favoriete positie in het voetbal. Lekker acties maken. Ik ben uiteindelijk als '3' naar Ajax gehaald, de plek waar ik me echt fijn voel en, denk ik, het beste tot mijn recht kom. Vorig seizoen heb ik eigenlijk alleen maar centraal gespeeld, dat is ook de plek waar ik me in eerste instantie op richt. Eventueel kan ik ook rechtsback spelen. Ook een leuke positie, maar wel iets zwaarder dan centraal.”

Dromen van de ArenA
,,Ajax betekent heel veel voor me. Het halen van de ArenA is al lange tijd een droom van me. Ik hoop gewoon een keer kans te krijgen en die met beide armen aan te grijpen. Ik kan niet zeggen of ik dicht tegen Ajax 1 aan zit, maar ik voel me in ieder geval betrokken. De trainers komen altijd bij wedstrijden van Jong kijken en je mag soms in oefenduels van het eerste of met trainingen mee doen. Je bent niet uit beeld. Integendeel zelfs. Dat geeft een goed gevoel.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Pro Shots/Martijn Buskermolen