Menu
'Geef Down de Toekomst!'

'Geef Down de Toekomst!'

Stichting De Upside van Down en de MF Foundation organiseerden woensdag een voetbaltoernooi op de Toekomst speciaal voor kinderen en jongvolwassenen met het Downsyndroom. Ajax stelde de Toekomst en alle velden ter beschikking voor deze gezellige familiedag.

Met ‘geef Down de Toekomst’ refereert De Upside van Down niet alleen naar het sportcomplex van Ajax, maar ook naar een goede beeldvorming die aan de basis staat van acceptatie en integratie van mensen met het Downsyndroom in de maatschappij. Nu en in de toekomst. Het doel van deze dag was de stichting van een donatie te voorzien waarbij er extra aandacht geschonken kan worden aan kinderen met het Downsyndroom.

Ajax nam graag deel aan de bijzondere dag op de Toekomst. ,,Het moment waarop we van dit project hoorden, kregen we er meteen een warm gevoel bij’’, vertelt Ineke Gielen, medewerker van de Ajax Foundation. ,,Namens Ajax worden onder andere de velden en het clubhuis ter beschikking gesteld. We zijn enorm blij dat we deel uitmaken van zo’n dag. Dit is waar wij, Ajax en de Ajax Foundation, voor staan. Dit project dragen wij zeker een warm hart toe.’’

Mister Ajax Sjaak Swart en René van de Kerkhof. Mister Ajax Sjaak Swart en René van de Kerkhof.

Het bijzondere voetbaltoernooi werd met zeventig kinderen gehouden, in maximaal acht elftallen. Ieder elftal werd aangevuld met een bekende Nederlander. Humberto Tan gaf de aftrap van het toernooi. Enkele BN’ers die zich inzetten op de woensdagmiddag, waren Sita, Hans van Breukelen, Sebastiaan Labrie, Richard Witschge en Berget Lewis.

Voor de kinderen die niet wilden deelnemen aan het toernooi, was er genoeg te doen op de Toekomst. Van springkussens tot aan leuke spelletjes (snelheidsmeterspel, obstakelbaan, doelschieten), de kinderen vermaakten zich met hun broertjes en zusjes meer dan goed.

Aan het einde van het voetbaltoernooi kregen alle kinderen een oorkonde, een Ajax-goodiebag en bal van de All-In Group (hoofdsponsor van de middag) en natuurlijk kreeg het winnende team de beker overhandigd. Afsluitend op het toernooi was er een buffet voor alle aanwezigen. De gezellige dag werd onder het genot van lekker eten en spetterende optredens van Sita, Berget Lewis, Mark Haayema en Voluit mooi afgesloten.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Wachten op wat komen gaat in de kantine van de Toekomst. Wachten op wat komen gaat in de kantine van de Toekomst.
Tijd om te voetballen! Tijd om te voetballen!
Team Sjaak Swart. Team Sjaak Swart.
Bryan Roy had er duidelijk plezier in. Bryan Roy had er duidelijk plezier in.
Presentator Humberto Tan en links Ajax Foundation-ambassadeur Heini Otto. Presentator Humberto Tan en links Ajax Foundation-ambassadeur Heini Otto.
Kinderen met het Downsyndroom kregen woensdag alle aandacht op de Toekomst. Kinderen met het Downsyndroom kregen woensdag alle aandacht op de Toekomst.
Doelpunt! Doelpunt!
Het was een mooie middag op de Toekomst. Het was een mooie middag op de Toekomst.