Menu

Geel winnaar zware trainingsdag Jong Ajax

De A-selectie geniet van een paar dagen vrij, Jong Ajax doet het tegenovergestelde. Twee trainingen stonden voor de de jongens van John Van 't Schip en Marco van Basten vrijdag op het programma.

De ochtendtraining bestond voornamelijk uit een grote partij van acht tegen acht. Jamal Akachar was de vrije man en behoorde bij de partij die hem het laatst had aangespeeld. De spits mocht de bal maar een keer raken.

Tijdens de middagtraining werd de groep in vier partijtjes van drie verdeeld. Op twee veldjes werd een onderlinge competitie gehouden. Bij het ene veldje hield Van Basten nauwkeurig de stand bij, Van 't Schip deed dat bij de andere partij. Na afloop van elk duel werd de score doorgegeven aan Van 't Schip die alles noteerde. Halverwege verliet Rasmus Lindgren met een zere knie het veld. De blauwe partij waar de Zweed bij hoorde speelde vervolgens tegen twee tegenstanders.

Geel en wit gingen samen aan kop. Oranje, waarin Etienne Asajas, Robin Muller van Moppes en Niklas Moisander zaten, bleef lang puntloos. Bij de laatste partij moedigde Van 't Schip ze nog aan: ,,Jullie kunnen het nog rechtzetten jongens!" ,,Als ze echt puntloos blijven hebben ze gewoon niks gedaan", gooide Van Basten nog wat olie op het vuur. Maar geel bleek een te sterke tegenstander. José Valencia, Didi Longuet en Jason Culina troffen om de haverklap doel. Op het andere veld deed wit, met Daniel de Ridder, Jerold Promes en Michael Krohn-Dehli, hetzelfde.

Toen de partijtjes waren afgelopen, verzamelden vooral de spelers van het gele en het witte team zich rondom John van 't Schip. Ze telden hardop mee met hun trainer bij het optellen van de punten. Het puntenaantal bleek gelijk tussen de twee teams. Het aantal gescoorde doelpunten moest uitkomst brengen. Uiteindelijk gooiden Culina, Valencia en Longuet hun handen in de lucht, vergezeld van een vreugdekreet. Wit probeerde nog een definitieve beslissing te forceren door penalty's te laten nemen. Maar Van 't Schip was onverbiddelijk: ,,Ik heb inderdaad vooraf gezegd dat het doelsaldo telde".

Krohn-Dehli zocht de oorzaak van het nipte verlies in de grotere ervaring bij de jongens van het gele team. ,,Moet je nou kijken, Valencia speelt voor Ecuador en Longuet en Culina, pff, die hebben zelfs eredivisie-ervaring. Wij zijn nog maar kleintjes. Wij moeten nog een hoop leren.'' Zijn teamgenoten stikten haast van het lachen. De 'witten' moesten voor straf een sprintje trekken, het blauwe team, dat als derde was geëindigd, moest drie keer sprinten en omdat oranje geen punten had, moesten zij zelfs zeven keer het veld over.