Menu
Geels verwacht spannend duel

Geels verwacht spannend duel

Ajax neemt het vanavond in eigen huis op tegen NAC. De wedstrijd zal met extra belangstelling worden gadegeslagen door Ruud Geels, de voormalige spits van Ajax die in 1984 zijn loopbaan afsloot bij NAC.

Ruud Geels in actie als Ajacied. Ruud Geels in actie als Ajacied.

Hoewel NAC Breda nog steeds de vierde plaats bezet in de Eredivisie, zit de ploeg van trainer Robert Maaskant na de 4-0-nederlagen tegen Sparta Rotterdam en ADO Den Haag momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Ondanks de mindere resultaten en het blessureleed van de Brabantse opponent moeten de Ajacieden waken voor onderschatting. Vorig seizoen werd namelijk met 1-3 verloren van de Bredanaars. Jan Vertonghen (eigen doelpunt), Matthew Amoah en invaller Ahmed Ammi dompelden de ArenA in rouw. De tegentreffer van Klaas Jan Huntelaar in de laatste minuut kon daar niets meer aan veranderen.
Ruud Geels is vanavond in de ArenA als Ajax het opnieuw opneemt tegen NAC. ,,Ik zit in de box bij Sjaak Swart", zegt de doelpuntenmachine van weleer, die in de jaren zeventig in vier seizoenen Ajax liefst 123 competitietreffers maakte.
Geels noemt de prestaties van het huidige Ajax heel typerend. ,,Ze spelen de ene week heel goed en de andere week heel slecht. Er is momenteel nog weinig stabiliteit", merkt hij op. ,,Tegen NAC moeten ze met een goede instelling aan de wedstrijd beginnen. Doen ze dat niet dan kan Ajax ook zo verliezen. Bovendien heeft NAC wat goed te maken na de nederlaag van zondag tegen ADO Den Haag."
De speler die momenteel bij Ajax het meeste indruk maakt is volgens Geels Luis Suarez. ,,Ik zou hem in de spits zetten", zegt de voormalige international. ,,Ik denk dat hij op die positie heel sterk kan worden. Hij steekt er echt bovenuit."
Geels zelf was in tegenstelling tot de Uruguayaan meer een type voor het zestienmetergebied. ,,Ik kreeg bij wijze van spreken al een boete als ik buiten het strafschopgebied van de tegenpartij kwam", zegt de vroegere kopspecialist gekscherend. ,,Mijn sprongkracht was heel goed en ik was heel snel op de eerste meters. Maar daar heb ik ook altijd op getraind."
Na zijn actieve periode begon Geels een schildersbedrijf dat hij nog steeds runt. Daarnaast bewaart hij mooie herinneringen aan zijn tijd bij Ajax. ,,Mijn band met Ajax is prima", aldus de goalgetter. ,,Laatst hadden we met Lucky Ajax een golfdag. Dat was echt ontzettend leuk. Verder heb ik drie kleinzoons van wie er één helemaal gek is van Ajax." Ondanks zijn huidige werkzaamheden sluit Geels een terugkeer in de voetballerij niet helemaal uit. ,,Ik denk er wel eens aan", besluit de man die als geen ander weet hoe je een goal moet maken.
Ajax - NAC Breda begint vrijdag om 20.45 uur.
Competitieresultaten van de laatste vijf seizoenen:
2007-2008 Ajax - NAC Breda 1-3 (02-12-2007)
2006-2007 Ajax - NAC Breda 2-0 (13-04-2007)
2005-2006 Ajax - NAC Breda 1-1 (26-03-2006)
2004-2005 Ajax - NAC Breda 6-2 (22-08-2004)
2003-2004 Ajax - NAC Breda 2-0 (09-05-2004)