Menu
Geen aanwijzingen winstpremie

Geen aanwijzingen winstpremie

Gisteren en vandaag verschenen er in de diverse media publicaties waarin door Excelsior-aanvaller Robert Braber werd gesteld dat Ajax de spelersgroep van de Rotterdammers een winstpremie in het vooruitzicht zou hebben gesteld bij een gunstig resultaat tegen AZ.

In antwoord op de uitspraken van Braber liet technisch directeur Martin van Geel gisteren desgevraagd meteen al weten dat de clubleiding van Ajax niet op de hoogte was van een dergelijke toezegging, laat staan dat er door de club daadwerkelijk afspraken zouden zijn gemaakt. Van Geel meldde verder dat er door de directie van Ajax naar aanleiding van de berichtgeving intern onderzoek zou worden gedaan om na te gaan of en in hoeverre de informatie alsnog juist blijkt te zijn.

Hoewel Robert Braber inmiddels via diverse kanalen kenbaar heeft gemaakt dat zijn opmerkingen bij wijze van grap waren bedoeld en niet op waarheid berusten, heeft de directie van Ajax toch gemeend zijn aangekondigde onderzoek voort te moeten zetten. Nu is vast komen te staan dat er geen aanwijzingen zijn dat er namens of door de selectie van Ajax een overwinningspremie is toegezegd aan de spelers van Excelsior. Met die vaststelling hecht de directie van Ajax er verder aan te benadrukken dat hij iedere vorm van inmenging in het sportieve proces ongewenst en ontoelaatbaar vindt.