Menu

Geen Ajax-supporters bij kampioenswedstrijd Ajax 2

Ajax 2 speelt maandag 14 mei in Utrecht het duel om het kampioenschap in de reserve-eredivisie. De kampioenswedstrijd is niet toegankelijk voor Ajax-supporters. Deze maatregel is noodzakelijk vanwege problemen met de begeleiding rond het duel. Ajax is na uitvoerig overleg met FC Utrecht en de gemeente Utrecht met begrip voor de situatie onder protest akkoord gegaan met de beslissing.

Trainer Jan Olde Riekerink: “Jammer, ja, dat er geen Ajax-supporters bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn, maar normaal spelen we onze uitwedstrijden ook altijd voor meer thuispubliek dan uitpubliek. Dat er zoveel belangstelling van de Ajax-supporters voor de wedstrijd is, geeft aan dat het clubgevoel enorm leeft.”

Spelers en technische staf van het tweede elftal hopen hun wedstrijd maandagavond in een sfeer te kunnen afwerken die vergelijkbaar is met alle eerdere wedstrijden in de competitie. En die sfeer was – vooral door de aansprekende uitslagen – altijd uitstekend.

Over de prestaties van het tweede is Olde Riekerink dan ook meer tevreden. “Van de vaste groep van zestien spelers zijn er zes spelers doorgestroomd naar het eerste elftal, twee spelers spelen nu bij Haarlem en twee spelers maken een tussenstap bij Germinal Beerschot. Haarlem en Germinal Beerschot zien wij als een verlenging van de opleiding waarbij de spelers meer tegenstand kunnen verwachten. Concluderend kun je gerust zeggen dat ik zeer tevreden ben over de ontwikkelingen van het afgelopen seizoen.”