Menu
Geen 'blue monday' voor Ajax

Geen 'blue monday' voor Ajax

Op de derde maandag van januari, die ook wel als ‘blue monday’ wordt aangeduid, trainde Ajax binnen. Alleen de herstellende Marko Pantelic en Miralem Sulejmani meldden zich buiten op het trainingsveld.

De derde maandag van januari zou volgens een Britse psycholoog ‘de meest deprimerende dag van het jaar’ zijn, zo wordt deze maandag in verschillende media uitgelicht. Op het trainingsveld van Ajax valt er weinig van te merken. Uiteraard is er de teleurstelling over het gelijkspel (1-1) tegen NAC Breda, maar verder wordt er op het mistige trainingsveld ook gelachen. Zeker na afloop van de oefensessie als Miralem Sulejmani en de herstellende Marko Pantelic een bijzondere ‘oefening’ laten zien.

Terwijl de overige Ajacieden binnen in de zaal een training afwerken, zijn Ajax’ beide Serviërs wel op de inmiddels sneeuwvrije sprieten naast de Amsterdam ArenA te vinden. Samen met fysiotherapeut Jos Kortekaas werkt Pantelic aan het herstel van zijn hamstringblessure die hij in Portugal opliep. Na een aantal dagen in Servië is de spits van Ajax deze dagen druk bezig om weer fit te geraken voor de tweede competitiehelft.

Sulejmani, die zondag tegen NAC de tweede helft in actie kwam, vergezelde zijn landgenoot op het trainingsveld. Op het moment dat de ballen aan het einde van de training werden verzameld daagde Sulejmani zijn landgenoot – die inmiddels buiten het veld stond – uit om zijn voorzetten doeltreffend in het kleine doeltje naast het veld in te koppen. Met een paar geplaatste kopballen knikte hij het merendeel van de ballen tot plezier van beide Serviërs binnen. Van een ‘blue monday’ was hier duidelijk geen sprake.

Foto: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl

Na afloop was er even tijd voor een frivoliteit naast het trainingsveld. Na afloop was er even tijd voor een frivoliteit naast het trainingsveld.