Menu
'Geen brille, wel winst voor Ajax'

'Geen brille, wel winst voor Ajax'

De overwinning van Ajax – FC Utrecht was volgens de ochtendkranten vooral een zakelijke. En dus wordt in de berichtgeving de wedstrijd grotendeels losgelaten en is er veel ruimte voor analyses.

‘Serero baart Ajax zorgen’, kopt De Telegraaf, ondersteunt met een foto van een juichende middenvelder. De Zuid-Afrikaan tekende voor de openingstreffer. De ochtendkrant denkt dat Serero tijdens zijn (waarschijnlijke) deelname aan de Afrika Cup wel eens node gemist kan gaan worden. ,,Niet met Nick Viergever of Niki Zimling, maar met Serero als controleur achter Davy Klaassen en Lucas Andersen vielen de puzzelstukjes op het Amsterdamse middenveld in elkaar.”

Het Algemeen Dagblad vraagt zich juist af of Ajax zonder Lasse Schöne zou kunnen functioneren. Aan de hand van een ja en een nee wordt die vraag beantwoord. ,,Wie de indrukwekkende statistieken erbij pakt, weet: Ajax kan niet zonder Lasse Schöne, die zich heeft ontwikkeld tot een allrounder”, is de krant vol lof over de Deen, die gelinkt wordt aan een vertrek in de winterstop. Toch volgt er ook een kanttekening, overigens van Schöne zelf. ,,Het is fijn om waardevol te zijn, maar zonder mij heeft Ajax ook nog genoeg kwaliteit.”

Ook de Volkskrant laat zich van zijn analytische kant zien. Nagenoeg het hele artikel over Ajax - FC Utrecht is gericht op de zelfopgeleide aanvallers van Ajax. ,,Ajax heeft na jaren van stilstand weer veelbelovende aanvallers in huis.” Sprekend is de foto van een juichende Anwar El Ghazi, de maker van de 3-1. El Ghazi wordt net als Ricardo Kishna uitgebreid onder de loep genomen. ,,Aan veelbelovende aanvallers schortte het de afgelopen jaren nogal eens bij Ajax. Maar volgens Frank de Boer zijn Kishna en El Ghazi wellicht de vooruitgeschoven pionnen van een veelbelovende lichting offensieve talenten.”

Dagblad Trouw is niet bepaald positief over Ajax – FC Utrecht en wijst op een lage amusementswaarde. Toch zag de krant ook lichtpuntjes. ,,Het was aan de impulsen van de middenvelders Thulani Serero en Davy Klaassen te danken dat Ajax overeind bleef.”

,,Geen brille, wel winst”, kopt het Leidsch Dagblad, onderdeel van De Persdienst. Wederom is voor een actiefoto van El Ghazi gekozen. Ook hier wordt stilgestaan bij het jeugdige talent van Ajax. De drie invallers – Jaïro Riedewald, Richairo Zivkovic en Anwar El Ghazi – staan volgens de krant symbool voor het zonnige perspectief van Ajax. ,,Het tekent het gemak waarmee Ajax, zelfs op dagen dat het helemaal niet loopt, momenteel zijn wedstrijden wint. En zegt ook iets over het vertrouwen dat De Boer in de toekomst heeft.”

Tekst en foto: Ajax.nl