Menu

Geen contractverlenging Jari Litmanen

Ajax heeft besloten het contract met Jari Litmanen niet te verlengen. Het contract van de Finse aanvaller loopt aan het einde van dit seizoen af.

Algemeen directeur Arie van Eijden: 'Wij betreuren ten zeerste dat we afscheid moeten nemen van Jari, maar helaas heeft hij door fysieke problemen de afgelopen twee jaar niet kunnen brengen waar iedereen op hoopte. Zijn geringe beschikbaarheid was mede reden niet tot contractverlenging over te gaan. Het is voor de club en zeker ook voor Jari spijtig dat hij niet meer wedstrijden heeft kunnen spelen. Wij hopen dat hij dit seizoen nog een aantal wedstrijden mee kan doen, zodat hij zijn carrière als speler van Ajax waardig af kan sluiten.'

Bij Ajax heeft Litmanen vele successen gekend. Liefst vier keer werd hij in Amsterdamse dienst landskampioen, drie keer won hij de Amstel Cup en drie keer de Nederlandse Supercup. 1995 werd zijn meest succesvolle jaar, waarin hij met Ajax het landskampioenschap, de Europese Supercup, de Champions League en de wereldbeker won. Litmanen is Ajax' all time topscorer in Europese wedstrijden met 24 doelpunten.

In de Nederlandse competitie speelde Jari tot nog toe 179 wedstrijden waarin hij 96 maal scoorde. Zestien maal speelde hij een bekerwedstrijd en 42 maal speelde hij voor Ajax een UEFA Champions Leaguewedstrijd.

In het huidige seizoen kwam Litmanen zes keer in competitieverband in actie en was in drie UEFA Champions Leaguewedstrijden van de partij.