Menu

Geen doelpunten bij Jong NEC - Jong Ajax

Daags na de nederlaag van Ajax 1 tegen NEC, was het de beurt aan de Beloften van John van den Brom om in Nijmegen punten te winnen. Jong Ajax slaagde daar evenmin in, maar een punt werd wel verdiend. Tegen Jong NEC bleef het 0-0.

Juanfran begon linksachter in de verdediging. De Spanjaard heeft zijn schorsing uitgezeten en was dus weer speelgerechtigd voor KNVB-wedstrijden. Ook op Julien Escudé werd een beroep gedaan. ,,Hij was de beste man van het veld", complimenteerde Van den Brom de Fransman. ,,Hij speelde een fantastische wedstrijd."

NEC had op zijn beurt ook een aantal spelers van de A-selectie binnen de lijnen staan. Keeper Van Emmerik, Pothuizen, Grot, Prent, Nalbantoglu en José Valencia, allen reserve in de wedstrijd een dag ervoor, kregen nu speelminuten. Valencia, oud-Ajacied, moest tijdens het duel in de Beloftencompetitie geblesseerd uitvallen. Tegenover de twee spitsen van de thuisploeg stelde Ajax drie verdedigers en vier middenvelders. Michael Timisela, op papier rechtsback, schoof door naar voren.

Jong Ajax begon onrustig aan de wedstrijd. Met de ruimte en het balbezit gingen de Ajacieden niet goed om. Van den Brom gebruikte de rust om zijn pupillen daarop te wijzen en in de tweede helft ging dat een stuk beter. Ajax creëerde een aantal kansen, maar wist er geen te vertalen naar een doelpunt. Op een aantal rebounds werd niet goed gereageerd en het ontbrak aan scherpte bij de laatste pass bij de Amsterdammers. Rydell Poepon, nog A-junior, had de grootste kans voor de gasten. Maar in plaats van de bal terug te leggen op Rachid Tiberkanine, ging de jonge spits voor eigen succes, wat helaas mislukte. Aan de andere kant bracht Henrik Moisander enige keren goed redding.

Met het gelijkspel kon John van den Brom wel leven. ,,Met het vertoonde spel en de arbeid ben ik tevreden. Wij hebben een aantal kansen gehad, NEC ook, maar wij hadden beter uitgespeelde mogelijkheden. Ik denk dat wij de weg omhoog hebben ingeslagen, zoals dat zo mooi heet." Aangezien ook hekkensluiters Volendam en NAC tegen elkaar gelijkspeelden, blijft Jong Ajax door de puntendeling nog steeds derde van onder op de ranglijst.

Opstelling Jong Ajax: H. Moisander, Timisela, Boakye, Escudé, Juanfran, Schilder, Tiberkanine, Vertonghen, Martina, Poepon, Boerrigter.