Menu
Geen EK voor Onder 19

Geen EK voor Onder 19

Het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar doet komende zomer niet mee aan het EK in Oostenrijk. Het team van bondscoach Wim van Zwam speelde zondag in Coventry met 0-0 gelijk tegen Rusland en kwam daarmee net tekort voor kwalificatie.

Oranje moest winnen om bovenaan te eindigen in poule 3 en zo kwalificatie voor het EK af te dwingen. Tegenstander Rusland, dat net als Nederland de eerste twee wedstrijden won, beschikte over een beter doelsaldo dan Oranje en had genoeg aan een gelijkspel. Met Ajacieden Vurnon Anita en Christian Supusepa in de basis en Siem de Jong als invaller lukte het Nederland niet om te scoren tegen de Russen.

,,We zitten met een kater. Iedereen geloofde er in, maar het laatste beetje geluk ontbrak”, vertelde coach Van Zwam op de website van de KNVB. Gregory van der Wiel was er zondag niet bij in Coventry. Hij speelde alleen de eerste wedstrijd tegen Tsjechië en keerde woensdag terug naar Nederland omdat Ajax hem nodig had in de play-offconfrontatie met AZ.

Opstelling Oranje onder 19: Krul; Hiariej (80. Van Eijden), Marcellis, Buijs, Supusepa; Anita, Roorda (65. De Jong), Vormer; Emnes (65. Brouwer), Vorthoren, Gorter