Menu

Geen fans bij Ajax en Feyenoord na volgende rel

Bij een eerstvolgende rel tijdens de voetbalklassieker tussen Ajax en Feyenoord zijn de fans van bezoekende club de eerste vijf jaar niet meer welkom. Fans van Feyenoord mogen dan niet meer op bezoek bij Ajax in de ArenA en de supporters van Ajax krijgen geen toegang meer bij Feyenoord in de Kuip.

De maatregel is de uitkomst van een overleg tussen beide clubs, burgemeester Cohen van Amsterdam, burgemeester Opstelten van Rotterdam en de voetbalbond KNVB. Ze maakten de zware waarschuwing aan het adres van de fans dinsdag openbaar. De eerstkomende topper tussen Ajax en Feyenoord is zondag.

De burgemeesters, clubs en KNVB zijn om de tafel gaan zitten na aanbevelingen van het auditteam voetbalvandalisme. Dat team onderzocht de ernstige rellen die uitbraken rond de topper Feyenoord-Ajax op 17 april.

Een andere afspraak uit het overleg is dat Cohen en Opstelten zullen pleiten voor het invoeren van een strafrechtelijke meldingsplicht voor toekomstige raddraaiers. De KNVB en de clubs uit het betaalde voetbal ondersteunen dat pleidooi van harte. Zij
menen dat een stadionverbod met strafrechtelijke meldingsplicht kan bijdragen aan verdere afname van het voetbalgeweld en er ook voor kan zorgen dat er minder politie nodig is om de orde te handhaven bij wedstrijden. Dat laatste is een vurige wens van minister Remkes van Binnenlandse Zaken.

Bron: ANP, ajax.nl