Menu
Geen finale Ajax Zaterdag 1

Geen finale Ajax Zaterdag 1

Nadat Ajax Zaterdag 1 de districtsbeker had veroverd, mocht het woensdagavond in de halve finale van de landelijke beker strijden tegen Achilles'29. Dat duel ging voor de ploeg van trainer Constantijn Schouten verloren, 2-0.

Vincent Groot probeert zijn man de bal te ontfutselen. Vincent Groot probeert zijn man de bal te ontfutselen.

Ajax Zaterdag speelde sinds het behalen van die districtsbeker op 17 mei geen enkele wedstrijd meer. Dat was bij zondaghoofdklasser Achilles ’29 duidelijk anders. Zij zaten nog volop in het ritme en dat bleek in de halve finale van de landelijke beker, hoeveel zin en wilskracht Ajax ook bezat, een groot voordeel.

Toch kreeg Ajax de eerste echte kans. Tim Plomp kreeg de bal na een voorzet van Guus Uhlenbeek echter niet goed op zijn voet. Prompt scoorde Achilles ’29 uit de tegenaanval. Tim Verhoeven schoot na ruim een half uur raak.

Tien minuten na rust besliste Orin de Waard met een fraaie stift het duel. Ajax wilde wel, maar slaagde er niet in terug te komen in de wedstrijd. Achilles ’29 verzuimde op zijn beurt de score uit te breiden. Daardoor sloot Ajax Zaterdag het lange en zware seizoen af met een 2-0-nederlaag. De ploeg uit Groesbeek speelt 14 juni de finale tegen Rijnsburgse Boys.

Opstellng Ajax:
Dennis van der Kraan, Guus Uhlenbeek, Paul Michielsen, Marc Wolthuis, Kevin Westmaas, Siver Rahman, Rene Biesot, Mark Geestman (65. Quincy Bilonda), Kurdo Mohamad, Vincent de Groot, Tim Plomp

Quincy Bilonda, die in de 65ste minuut Mark Geestman verving, zet een aanval op. Quincy Bilonda, die in de 65ste minuut Mark Geestman verving, zet een aanval op.
Kurdu Mohamad houdt de bal goed in het oog. Kurdu Mohamad houdt de bal goed in het oog.

FOTO'S: SANDER NIEUWENHUYS