Menu
Geen finaleplek voor A1 op Copa

Geen finaleplek voor A1 op Copa

Het is Ajax A1 zondagmiddag niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale van het Gestion Copa Amsterdam jeugdtoernooi. In de halve finale verloor het elftal van Fred Grim en Ronald de Boer de strafschoppenreeks (3-4) die volgde na een doelpuntloze wedstrijd.

De A1 maakte een goede indruk op de Gestion Copa Amsterdam. Op de eerste en tweede speeldag wonnen de junioren met mooie cijfers van Besiktas JK (3-0), zusterclub Ajax Cape Town (1-0) en Panathinaikos (3-0). Het elftal van Grim en De Boer had de sterke lijn van de eerste twee toernooidagen zondagmiddag in de halve finale wedstrijd tegen Botafogo door kunnen zetten, maar kreeg het knap lastig tegen de Brazilianen.

In de eerste helft van de wedstrijd waren Ajax en Botafogo gewaagd aan elkaar, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd de Braziliaanse formatie de bovenliggende partij. De Ajax-junioren waren ietwat slordig, maar wisten toch enkele kansjes te creëren. Toch lukte het beide elftallen niet om te scoren in de speeltijd en volgden er direct strafschoppen. Een déjà-vu voor de Amsterdammers die vorig jaar in de finale van de Copa ook penalty’s namen tegen Botafogo. Ajax trok destijds aan het langste eind. Zou het dit jaar opnieuw gebeuren?

Sinan Keskin (hier in actie tegen Panathinaikos) was een van de spelers die een penalty nam. Sinan Keskin (hier in actie tegen Panathinaikos) was een van de spelers die een penalty nam.

Een penalty van Abdelmalek El Hasnaoui werd gestopt door doelman Ventura. Sinan Keskin scoorde raak, maar even later schoot Bas Kuipers op de paal. Sven Nieuwpoort volgde met een hard schot in de kruising en invaller Sheraldo Becker benutte uiteindelijk de laatste strafschop prima, maar helaas was het niet goed genoeg voor een finaleplek. De junioren zagen Manteca Botafogo naar de finale van de Copa schieten; 3-4.

De A1 strijd vanmiddag om de derde plek. De tegenstander van Ajax komt uit de wedstrijd Ajax Cape Town - Cruzeiro FC.

Basisopstelling Ajax A1: Norbert Alblas, Sven Nieuwpoort, Kenny Tete, Filipe Oliveira, Mitchell Dijks, Youssef Fennich, Bas Kuipers, Abdelmalek El Hasnaoui , Nick de Bondt, Danzell Gravenberch, Lesley de Sa.


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven) en Gerard van Hees (midden)