Menu

Geen gesloten deuren in Amsterdam

Waar Club Brugge de laatste dagen angstvallig 'de geheimen' voor de buitenwereld verbogen wilde houden, daar trainde Ajax dinsdagochtend gewoon open en bloot op het trainingsveld. Niet achter gesloten deuren, geen geheimzinnig gedoe over wie de vrije trappen neemt of hoe ze worden genomen. Nee hoor, wie om half twaalf bij het veld stond, kon het allemaal zien.

Nu is de situatie in Brugge natuurlijk wel anders dan in Amsterdam. Waar Club-trainer Trond Sollied moet puzzelen vanwege schorsingen en blessures, kan Ronald Koeman uit een breed arsenaal spelers kiezen. Alleen Zdenek Grygera, Jari Litmanen en John O'Brien komen vanwege blessures nog niet in aanmerking voor een selectie. Maar dat is al langere tijd zo, dus hoeft Koeman geen 'last-minute' tactiek uit de hoge hoed te toveren. En de spelers hebben zondag tegen Willem II bewezen in de 'nieuwe' opstelling prima uit de voeten te kunnen.

Alleen speelde Rafael van der Vaart niet tegen de Tilburgers, terwijl hij nu weer helemaal fit is en uiteraard een toegevoegde waarde is in het team. Dus zal Koeman hem nog inpassen. Ten koste van wie dat moet gaan, liet hij echter niet duidelijk merken. Zo speelde zowel Tom Soetaers als Wesley Sneijder periodes met een hesje.

Koeman had ook Nicolae Mitea, Anthony Obodai en John Heitinga bij de groep gehaald. Zij speelden allen maandagavond met Jong Ajax en vooral de Roemeense buitenspeler maakte grote indruk door drie keer te scoren. Ook in de trainingspartij tegen de 'hesjes', wist de behendige linksbuiten als enige van de witten te scoren.

De training werd ten overstaan van de voltallige Nederlandse en Belgische pers afgesloten met een reeks vrije trappen, die enkele nieuwe varianten kenden.

Na de training popelden de Belgische persvertegenwoordigers om hun landgenoten te spreken. Dus schoven Wesley Sonck, Tom Soetaers en Jelle van Damme van camera naar camera om elke keer hun verhaal te vertellen.