Menu

Geen goals bij Barneveld - Ajax

De zaterdagamateurs van Ajax kwamen bij SDV Barneveld niet verder dan 0-0. De wedstrijd was niet bepaald groots, maar wel spannend. In de eerste helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd, al kreeg Ajax met vervelende blessures te maken.

Eerst raakten Glen Soetosenojo en Marc Wolthuis in een duel met een tegenstander elkaars hoofd, waarbij Soetosenojo zodanig gewond raakte dat hij naar een ziekenhuis moest worden vervoerd. Hij moest daar zelfs een nacht ter observatie blijven. Marc Wolthuis kon met een grote tulband de wedstrijd vervolgen en deed dat met verve. Invaller Said El Aiouni moest op zijn beurt kort na de rust alweer worden vervangen door Aziz Ouaouirst, nadat hij flink in de zij was geraakt.

Ondanks deze tegenslagen speelde Ajax in de tweede helft beter dan SDVB en de Amsterdammers hadden dan ook het meeste recht op een treffer. Lenny Macnack verscheen alleen voor de doelman, die hij niet wist te passeren, Cleon Banel zag een vrije trap vanaf 25 meter op het laatste moment uit de benedenhoek worden getikt en Aziz Ouaouirst kwam tot tweemaal toe goed door over de rechterflank, maar zijn schot ging beide keren voor het doel langs.

Omdat Ajax achterin bekwaam overeind bleef, eindigde de wedstrijd zoals hij was begonnen.