Menu

Geen goals bij openingsduel Sony Amsterdam Tournament

Het had zo mooi kunnen zijn. Vijf minuten voor het einde van de openingswedstrijd van het Sony Amsterdam Tournament kopte invaller Dennis Bergkamp op doel. Helaas voor hem, Arsenal en zijn vele fans ging de inzet naast. Daardoor bleef het bij de tegenvallende ouverture 0-0.

Anderhalve minuut voor tijd kreeg de oud-Ajacied opnieuw een mogelijkheid, maar nu werd zijn inzet door Eduardo Tuzzio geblokt. Dat voelde de aanvoerder van River Plate nog even. Arsenal kreeg een corner, maar daaruit scoorde het ook niet. Scheidsrechter Jan Wegereef maakte er snel een einde aan.

Kansen waren er in de wedstrijd nauwelijks geweest. Alleen Reyes en Fabregas hadden een mogelijkheid namens Arsenal, waarbij oud-Feyenoord Robin van Persie niet slecht speelde aan de linkerkant.

Het publiek veerde echter pas op toen na een uur spelen - en nauwelijks een interessante vertoning - Bergkamp het veld in kwam. De populaire Nederlander probeerde het wel, maar kon niet voorkomen dat het duel in een doelpuntloos gelijkspel eindigde.

Daardoor heeft zowel River Plate als Arsenal na de eerste wedstrijd één punt. De deelnemers krijgen behalve drie punten voor winst en één punt voor een gelijkspel ook nog een punt per doelpunt. Ajax en Panathinaikos gaan de Argentijnse en Engelse ploeg dus al bij een 1-1 gelijkspel voorbij.