Menu
Geen goals bij PSV A1 - Ajax A1

Geen goals bij PSV A1 - Ajax A1

Het inhaalduel PSV A1 - Ajax A1 is dinsdagavond in 0-0 geëindigd. Het verschil tussen koploper PSV en Ajax blijft daardoor een punt. PSV heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Ajax A1 had in Eindhoven aan kop kunnen komen van de Eredivisie voor A-junioren. Dat het team van Orlando Trustfull daar niet in slaagde, was slechts bijzaak. De A1-coach gaf zaterdag na de ruime zege op AZ A1 al aan dat daar de prioriteit niet ligt. De koppositie is mooi, maar geen ultiem doel voor de A1. De focus ligt zoals bekend op de ontwikkeling van de spelers en het team.

Ten opzichte van de basiself tegen AZ kende de opstelling van Ajax één wijziging. Elton Acolatse nam op sportpark De Herdgang de plaats van Ezra Walian in. Walian maakte kort na rust zijn opwachting als vervanger van de geblesseerde Anwar El Ghazi. De aanvaller ging vlak na de hervatting in Eindhoven met een pijnlijke pols naar de kant. Doordat er geen doelpunten vielen, blijft het verschil tussen Ajax en PSV één punt. De A-junioren van PSV gaan met 35 punten uit 16 wedstrijden aan de leiding. Ajax volgt met een punt en een wedstrijd minder dan PSV op de tweede plek.

De komende tweeënhalve week staat er een dubbele ontmoeting met ADO Den Haag op het programma. Beide teams treffen elkaar zaterdag in de strijd om de KNVB Beker. Op zaterdag 15 februari staan beide teams opnieuw tegenover elkaar in de competitie. Beide wedstrijden worden in Den Haag gespeeld.

Opstelling Ajax: Mous, Owusu, van Bruggen, Mirani, Lartey, van de Beek, El Mahdioui, Nouri, El Ghazi (48. Walian), Menig, Acolatse.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst