Menu

Geen hulp voor Ajax uit Milaan

Celta de Vigo bereikte dinsdag in Milaan de achtste finales van de Champions League. De Spanjaarden versloegen AC Milan, dat zich met het oog op de strijd om de wereldbeker, zondag in Tokio, met name na rust niet bijster meer inspande. Celta won met 2-1.

AC Milan heeft het druk. Dat was jammer voor Ajax, dat door de nederlaag bij Club Brugge afhankelijk was geworden van het resultaat in San Siro. Verlies van Celta had Ajax nog een ticket voor de UEFA-Beker opgeleverd, maar de Spanjaarden grepen de hun geboden kans tegen een gehavend elftal, dat bovendien al zeker was van plaatsing, met beide handen aan. Net als eerder Brugge won de ploeg van coach Lotina in Milaan.

De basisspelers Maldini, Cafu, Nesta, Sjevtsjenko, Gattuso, Pirlo en Pancaro waren reeds afgereisd naar Tokio, maar Ancelotti meende niet dat er sprake was van competitievervalsing. ,,Gattuso, Cafu en Sjevtsjenko zouden toch niet hebben gespeeld omdat ze niet fit zijn.'' Met Seedorf, Kaka, Redondo en Serginho bleef er natuurlijk nog genoeg kwaliteit over.

Milan was voor rust ook de betere ploeg en kreeg de beste kansen. Serginho raakte na twintig minuten de lat uit een vrije trap. In het daaropvolgende offensief mikte ook Seedorf net te hoog. De openingstreffer kon niet uitblijven. Vijf minuten voor rust schoot de Braziliaan Kaka dan wel raak, maar de vreugde was van korte duur. Jesuli, eveneens met een afstandsschot en geheel tegen de verhouding in, bezorgde Celta een minuut later al weer de gelijkmaker.

Ancelotti wisselde in de rust Kaka en Seedorf. Hun vervangers, Tomasson en Rui Costa, mochten er qua naam zijn maar met het serieuze verweer van Milan was het over. Celta nam de wedstrijd volledig in handen en zorgde met name door middenvelder Jesuli voor constant gevaar. Dat moest wel tot een treffer leiden. Jos, Ignacio was na 71 minuten de maker van het zo belangrijke doelpunt. Het
leverde de Spanjaarden, dramatisch opererend in de eigen competitie, zo waar een plaats bij de beste zestien op.