Menu
Geen landstitel voor Zaterdag 2

Geen landstitel voor Zaterdag 2

Na een thriller van de bovenste plank is Ajax Zaterdag 2 er net niet in geslaagd het algehele kampioenschap van Nederland voor reserveteams te winnen. Westlandia 2 was in de verlenging met 4-3 te sterk.

Nadat Ajax zaterdag 2 zich vorige week het officieuze kampioenschap van de zaterdagteams had toegeëindigd door AFC te verslaan, trof de ploeg van trainer Dennis van der Wal deze zaterdag de zondagkampioen Westlandia 2.

Ajax 2 kwam 2-0 achter alvorens Arra van Heuvel de aansluitingstreffer. Toch was het voor rust alweer 3-1. Maar in de tweede helft knokte Ajax zich knap terug. Wouter Kloes maakte het weer spannend door de 3-2 aan te tekenen. Toen kreeg de ploeg van Van der Wal de volgende tegenslag, want Jordy Meester moest met een rode kaart vertrokken nadat hij een doorgebroken speler had neergehaald. Dat weerhield Ajax er niet van om de 3-3 te maken. Patrick van Dijk bracht de hoop terug bij Ajax zaterdag 2.

Het noodlot sloeg echter in de blessuretijd van de eerste verlenging toe. Westlandia maakte de vierde en naar zou blijken winnende treffer. In de tweede verlenging bleek Ajax niet meer in staat nog een keer terug te komen. Desalniettemin kan Ajax Zaterdag 2 terugkijken op een buitengewoon succesvol seizoen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst