Menu

Geen leuk debuut voor De Jong in Jong Oranje

Nigel de Jong debuteerde dinsdagavond in Aken voor Jong Oranje. De Ajacied mocht in de tweede helft opdraven in een team dat met tien man verder moest en al met 4-1 achter stond.

Youssouf Hersi startte in tegenstelling tot Nigel de Jong wel. De Ajacied, momenteel verhuurd aan NEC en zondag nog uit het veld gestuurd tijdens Ajax - NEC, werd na een helft vervangen. Bondscoach Wim Koevermans moest wel, want hij zag Rogier Molhoek nog voor rust van het veld gestuurd worden.

Jelle van Damme bewaart ook slechte herinneringen aan zijn midweekse optreden. De jeugdinternational van Belgiƫ zag zijn team wel winnen (2-0) maar brak zijn teen, waardoor hij twee weken langs de kant moet staan. Van Damme speelde een helft met de beloften van onze zuiderburen.

Opstelling van Jong Oranje: Budziak; Boulahrouz, Loovens, Schut (46. De Jong), Dingsdag; Hersi (46. Mendes da Silva), Kolk (87. Oost), Molhoek; Putter (77. Huntelaar), Van Persie, Robben (46. Boutahar).

Jong Belgiƫ: Mardulier (45' Bourdon), Van Beuren (76' De Decker), Turaci, De Schacht, Van Damme (46' Ingrao), Chatelle (85' Van Geffelen), Mundingayi (45' Swerts), Geraerts, Blondel, Huysegems (45' Snelders), De Beule (76' Dimbala)

Steven Pienaar kwam niet in actie voor Zuid-Afrika. Aaron Mokoena, verhuurd aan GBA, maar nog wel Ajacied, speelde tegen Senegal de volle 90 minuten. Zuid-Afrika en Senegal deelden de punten, waarna een strafschoppenserie werd genomen. Daarin was Senegal met 4-1 de sterkste.