Menu
'Geen leven zonder Ajax'

'Geen leven zonder Ajax'

Supporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier. In de Ajax-media komen de supporters aan het woord over hún Ajax. In deze aflevering vertelt Truus Jaegers wat Ajax voor haar betekent.

Supporter: Truus Jaegers
Leeftijd: 51 jaar
Woonplaats: Oploo
Seizoenkaarthouder? Nee. Dat mag niet van mijn man, haha. Samen met mijn kinderen Bas, Tom en Maartje kiezen we de mooiste wedstrijden uit. Gemiddeld gaan we tien keer per jaar naar de ArenA. We zitten meestal in vak 113, maar misschien gaan we switchen omdat Ajax de warming-up doet aan de andere kant van het veld.


Fan van Ajax sinds:
,,Mijn tiende. Ik was helemaal weg van Johan Cruijff en dus ook van Ajax. Toen ik twaalf jaar oud was, ging ik samen met mijn buurman voor het eerst naar het stadion. Het was de wedstrijd Ajax - PSV. We wonnen met 3-0, fantastisch. Later ging ik regelmatig samen met mijn broer Jan en zijn dochter. De liefde voor Ajax is nooit meer overgegaan."

Met wie kijk je naar de wedstrijden van Ajax?
,,Ajax kijken is bij ons thuis een echt familiegebeuren. Mijn man heeft helemaal niets met voetbal, maar mijn kinderen wel. Wanneer we niet naar het stadion gaan, kijken we de wedstrijden thuis op de buis. We hebben Eredivisie Live en missen dus geen minuut. Volgens mijn kinderen ben ik tijdens de wedstrijden het meest fanatiek. Wanneer ze verliezen, doet mij dat heel veel pijn. Ik ben dan niet te genieten. Gelukkig weet mijn gezin dat inmiddels en houden ze er rekening mee."

Mooiste Ajax-moment:
,,Pff, dat zijn er zoveel. Ik kan er niet direct eentje noemen. Ik heb enorm genoten van alle kampioenschappen en Europa Cups. Wanneer Ajax een prijs pakt, gaan we naar het Leidseplein om feest te vieren. Helaas hebben we zo’n feestje alweer te lang moeten missen. Ik hoop dan ook met heel mijn hart dat we dit seizoen kampioen worden."

Mooiste Ajax-doelpunt:
,,Het doelpunt van Johan Cruijff met dat verbandje in zijn hand vond ik prachtig. De mooie passeerbeweging, de rare curve aan de bal... Schitterend. Het is voor mij ook een bijzondere goal omdat Johan Cruijff hem maakte."

Favoriete Ajax-speler op dit moment:
,,Miralem Sulejmani. Hij heeft een klein beetje iets weg van Johan Cruijff. Ik heb hem in het stadion alleen tegen Roda JC zien spelen, maar ik was direct verkocht. Ik heb genoten van zijn acties en de makkelijke manier waarop hij voetbalt. Luis Suarez vind ik ook goed, maar hij speelt anders. Suarez wringt zich langs zijn tegenstanders, terwijl Sulejmani de verdedigers passeert op een sierlijke manier. Natuurlijk ben ik ook een Huntelaar-fan. Het is lang geleden dat we zo’n goede spits hebben gehad."

Favoriete Ajax-speler uit de historie:
,,Johan Cruijff natuurlijk. Hij was fantastisch. Hij had overzicht, kon een man uitspelen en deed dat altijd op zijn eigen gemakkelijke manier. Het leek alsof het hem totaal geen moeite kostte. Hij had een enorme invloed op het team en dat heeft ons veel prijzen opgeleverd. Cruijff was niet alleen een goede voetballer, hij heeft ook een mooie persoonlijkheid. Ik kijk graag naar zijn analyses op televisie. Ik moet altijd wel even nadenken voor ik begrijp wat hij zegt. Eén keer heb ik naast hem gezeten bij een concert van Julio Iglesias. Ik schrok enorm toen ik zag dat hij naast me kwam zitten. Ik was zo onder de indruk dat ik niets tegen hem heb durven zeggen."

Favoriete club naast Ajax:
,,Voetbalvereniging Excellent in mijn woonplaats Oploo. Op zaterdag kijk ik bij mijn zoons die spelen in de B1 en C1 en ben ik leidster van het C1-meisjesteam van mijn dochter. Op zondag gaan we regelmatig naar het eerste kijken, tenzij Ajax moet voetballen. Ons hele weekend staat dan ook in het teken van het voetballen."

Ajax is voor mij...
,,Na mijn gezin is Ajax alles voor mij. Ik kan mij geen leven zonder Ajax voorstellen. Ajax zit diep in mijn hart en in mijn bloed."