Menu
Geen maandagse uitloopsessie

Geen maandagse uitloopsessie

De maandag zag er voor de Ajacieden anders uit dan gepland. Geen rustige uitloopsessie, maar een lange training in aanloop naar FC Groningen - Ajax.

Voordat er werd afgewerkt op doel kregen de Ajacieden ook diverse partijvormen voorgeschoteld. Voordat er werd afgewerkt op doel kregen de Ajacieden ook diverse partijvormen voorgeschoteld.

Door de inmiddels beruchte ‘toiletrollenbrand’ op de tribunes van Euroborg was de lange reis naar Groningen zondag voor niets geweest. Heel jammer, want Ajax was klaar voor de confrontatie. Het duel wordt nu woensdagavond gespeeld en daarom werd er maandag pittig getraind. De oefensessie werd afgesloten met diverse afwerkvormen, waarbij ook plezier hoog in het vaandel leek te staan. ,,We zijn lekker bezig geweest vandaag”, sprak Adrie Koster na afloop. ,,Je wilt toch even die nare zondag van je afspelen.”

Een dag na de ongeregeldheden in Groningen stond de ME weer op de stoep bij Ajax. Gelukkig ging het alleen maar om een oefening. Een dag na de ongeregeldheden in Groningen stond de ME weer op de stoep bij Ajax. Gelukkig ging het alleen maar om een oefening.

Thomas Vermaelen trainde maandag apart van de groep. De Belg kampte afgelopen week met liesklachten en deed het in aanloop naar het duel van woensdag rustig aan. Gregory van der Wiel was ook weer buiten op het trainingsveld. De aan zijn knie geblesseerde verdediger verrichtte veel loopwerk en lijkt langzaam weer op de weg terug. ,,Ik heb vandaag al weer op snelheid kunnen trainen”, aldus Van der Wiel, die nog altijd hoopt dit seizoen in actie te komen. ,,Als het niet bij Ajax 1 is, misschien bij Jong Ajax. En anders ga ik me richten op het Olympisch team.”