Menu

Geen plek in A-selectie voor Winter

Technisch directeur Leo Beenhakker en trainer Ronald Koeman van Ajax hebben vandaag aan Aron Winter laten weten dat er volgend seizoen geen plek voor hem zal zijn in de vaste kern van de A-selectie van Ajax. Winter is dit seizoen door Ajax aan Sparta verhuurd. Het contract tussen Aron Winter en Ajax loopt medio 2003 af.

Aron Winter debuteerde op 6 april 1986 bij Ajax in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. In datzelfde duel maakte hij eveneens zijn eerste doelpunt. Ajax won in 1986 de beker en Aron Winter werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Winter speelde negen seizoenen in het eerste elftal van Ajax. In 238 competitiewedstrijden maakte hij 50 doelpunten. Na zeven Italiaanse jaren bij Lazio en Inter keerde hij in 1999 terug in Amsterdam.

Als international scoorde Winter 6 keer in 84 duels. Met dat aantal staat hij tweede op de ranglijst van internationals met de meeste wedstrijden. Achter oud-Ajacied Frank de Boer met 92 interlands en voor Ruud Krol, de huidige assistent trainer van Ajax, met 83 interlands.

Aron Winter speelde in totaal 304 officiële wedstrijden voor Ajax en scoorde daarin 60 keer.

Ajax is bereid Aron Winter alle medewerking te geven wanneer hij komend seizoen op huurbasis bij een andere club dan Ajax zou willen spelen.