Menu
‘Geen puntenverlies permitteren’

‘Geen puntenverlies permitteren’

Belgisch international en Ajacied Toby Alderweireld keerde na een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Frankrijk afgelopen woensdag terug naar Amsterdam. Met Ajax moet hij zich alweer richten op de tweede competitiewedstrijd tegen Vitesse.

Toby Alderweireld is samen met de rest van de Ajacieden in voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd in eigen huis tegen Vitesse. De verdediger is er evenals enkele teamgenoten even tussenuit geweest voor interlandverplichtingen. Alderweireld speelde met Jong België een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Frankrijk.

Terwijl het eerste elftal verzuimde de winst binnen te slepen tegen Finland, wonnen de Jonge Duivels het EK-kwalificatieduel met de Fransen dankzij een doelpunt van Benjamin Mokulu. ,,Het verliep goed’’, blikt Alderweireld terug. ,,Frankrijk behoort tot de top vijf van Europa. Daar winnen is een moeilijke opdracht. Daarom zijn we heel blij dat het toch is gelukt.’’ De Belgische Beloften delen de eerste plek met Jong Oekraïne. De Oekraïners speelden tot nu toe wel een wedstrijd minder dan de Belgen. Het EK komt nu steeds dichterbij voor Jong België. ,,We moeten in ieder geval een keer winnen. Dan hangt het nog af van Jong Oekraïne. Maar als we winnen denk ik wel dat we naar het EK gaan.’’

Mounir El Hamdaoui tijdens de training vrijdagochtend. Mounir El Hamdaoui tijdens de training vrijdagochtend.

Komende zaterdag speelt Alderweireld tegen Vitesse. In de vorige voetbaljaargang scoorde Ajax maar liefst negen keer tegen Vitesse. De uitwedstrijd wonnen de Amsterdammers met 1-5, door onder andere een hattrick van oud-Ajacied Marko Pantelic. In het thuisduel was Ajax met 4-0 te sterk voor de Arnhemmers.

Aan het einde van het seizoen nam Vitesse afscheid van enkele belangrijke spelers. Onder andere Santi Kolk, Nicky Hofs en Paul Verhaegh hebben plaats gemaakt voor een jonge en talentvolle generatie. Of dat van invloed kan zijn op hun spel? ,,Ik denk dat ze wel onder de indruk zullen zijn van de ArenA’’, zegt Alderweireld. ,,Maar we moeten niet teveel naar de tegenstander kijken. Aangezien we in Groningen 2-2 gelijk hebben gespeeld kunnen we geen puntenverlies permitteren. Wij moeten de drie punten thuishouden en gewoon winnen. Dat is duidelijk.’’

Afgelopen week begon Vitesse de competitie met een 3-1 thuisoverwinning op ADO Den Haag. Het elftal van Theo Bos had het niet makkelijk en kwam al na een kwartier op achterstand te staan door een intikker van Lex Immers. De wilskrachtige geelzwarten kwamen in de tweede helft terug dankzij Lasse Nilsson, die twee toegekende strafschoppen prima benutte. ,,Wilskracht is een van hun betere kwaliteiten'', vindt ook Alderweireld. ,,Wij moeten er hetzelfde tegenover zetten. We hebben in ieder geval genoeg kwaliteiten voorin om goals te maken.’’

De competitiewedstrijd Ajax - Vitesse begint zaterdag om 18.45 uur in de Amsterdam ArenA. Voor dit duel zijn nog kaarten verkrijgbaar. Er geldt een vrije verkoop.


Foto's en tekst: Ajax.nl

Klik hier voor meer informatie

Suarez moet het duel met Vitesse missen wegens een schorsing. Suarez moet het duel met Vitesse missen wegens een schorsing.
De geblesseerde Kenneth Vermeer werd omringd door zijn ploeggenoten. De geblesseerde Kenneth Vermeer werd omringd door zijn ploeggenoten.