Menu
Geen revanche voor Koeman

Geen revanche voor Koeman

RKC-coach Erwin Koeman had in de Amsterdam ArenA graag revanche willen nemen op zijn broertje Ronald voor de verloren partij van RKC in Waalwijk tegen Ajax. Maar nu moet Erwin, met RKC net in het linkerrijtje van de ranglijst, afrekenen met het team van Danny Blind.

Ajax won in december de uitwedstrijd tegen RKC met een klein verschil. Dankzij goals van Wesley Sneijder en Mauro Rosales werd de achterstand na het vroege doelpunt van Robert Fuchs ongedaan gemaakt, 1-2. Helemaal verdiend was de overwinning niet.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar in de ArenA troffen, won Ajax met ruime cijfers. Maxwell, Ibrahimovic, Galásek en Sonck waren de doelpuntenmakers. Boulahrouz scoorde tegen. Van al die schutters zal alleen Tomás Galásek zaterdag zijn opwachting maken. Maxwell is geblesseerd, Ibrahimovic speelt in Italië en Sonck en Boulahrouz verdienen hun geld tegenwoordig in Duitsland.

Dus moeten anderen zaterdagavond het publiek vermaken. Wesley Sneijder is inmiddels topscorer van Ajax in de competitie. Afgelopen zaterdag tegen RBC scoorde de behendige middenvelder zijn zevende treffer uit een fraaie vrije trap. Sneijder wordt op de hielen gezeten door Ryan Babel met zes doelpunten. Of de spits speelt, hangt af van de keuzes van de trainer. Misschien dat Blind Nicolae Mitea weer als linksbuiten opstelt. De kleine Roemeen maakte vorig seizoen tegen RKC zijn officiële debuut voor Ajax.

Bij RKC komt het gevaar zoals de laatste jaren gebruikelijk is van Rick Hoogendorp. Dit seizoen heeft de blonde spits twaalf doelpunten achter zijn naam staan. De nummer twee op de club topscorerslijst van RKC is Jason Oost, met zeven.

De ontmoeting tussen Ajax en RKC is voor veel Waalwijkers een soort thuiskomen. Zo staat Thomas Vermaelen als linksbenige verdediger onder contract bij Ajax. Maar hij is niet de enige waarbij roodwit voorheen een belangrijke plaats innam. Ook Serginho Greene, Jerold Promes, Randy Rustenberg, Michael Krohn-Dehli en Didi Longuet kwamen voorheen uit voor Ajax.

Uitslagen laatste tien ontmoetingen:

05-12-99 Ajax - RKC Waalwijk 1-2 Jan Wouters
30-11-00 Ajax - RKC Waalwijk 3-0 Co Adriaanse
03-05-01 RKC Waalwijk - Ajax 2-2 Co Adriaanse
13-10-01 Ajax - RKC Waalwijk 0-2 Co Adriaanse
10-02-02 Ajax - RKC Waalwijk 3-1 Ronald Koeman
26-10-02 RKC Waalwijk - Ajax 1-1 Ronald Koeman
03-05-03 Ajax - RKC Waalwijk 6-1 Ronald Koeman
13-09-03 Ajax - RKC Waalwijk 4-1 Ronald Koeman
06-03-04 RKC Waalwijk - Ajax 0-1 Ronald Koeman
3-12-2004 RKC Waalwijk - Ajax 1-2 Ronald Koeman