Menu

Geen rust voor reserves

Op de eerste 'echte' training na de wedstrijd in Graz, kregen de reservespelers in dat duel het flink voor hun kiezen. De basisspelers mochten naar hartelust met de bal aan de gang, maar de reserves zagen een uur lang alleen maar gekleurde balkjes, hoedjes en pylonen.

Het begin van de training was voor iedereen gelijk. Na de warming-up werden de zeventien spelers en twee keepers - Hatem Trabelsi en Steven Pienaar werden met lichte klachten binnengehouden en Jari Litmanen, Tomás Galásek, Sander Boschker en John O'Brien zijn geblesseerd - aan een loopoefening onderworpen. Daarna deed de hele groep een kaatsoefening en gingen de keepers aan de slag met Wil Coort.

Vervolgens werd de groep gesplitst. De basis van het duel tegen GAK, zonder Pienaar en Trabelsi maar aangevuld met Johnny Heitinga, Nigel de Jong en Nourdin Boukhari, die dinsdag een wedstrijd met Jong Ajax speelden, ging naar een kant van het veld voor de verschillende rondo's.

De reserves, met Cedric van der Gun, bleven bij de gekleurde hoedjes. Zij moesten onder leiding van René Wormhoudt een flinke sprintraining afwerken die ruim een half uur in beslag nam. Toen mochten ook zij een rondootje doen.

Maar het zat er nog niet op. Terwijl de 'basis' zelf wat met een bal ging doen (Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder oefenden hun vrije trap) of aanwijzingen kreeg van Ronald Koeman, speelden de wisselspelers drie tegen drie, met twee keepers, op een klein veldje. En hoewel de mannen inmiddels vermoeid moesten zijn, ging het er hard en fanatiek aan toe. Zlatan Ibrahimovic, Cedric van der Gun en Jelle van Damme met in het doel Maarten Stekelenburg namen het op tegen Petri Pasanen, Victor Sikora en Anthony Obodai met keeper Bogdan Lobont.

De spelers aan de kant zagen het met genoegen aan. Yakubu, Wesley Sonck en Wamberto hadden echter alleen oog voor de bal die zij zo lang en mooi mogelijk probeerden hoog te houden. Vooral de trucjes van Wamberto waren een feest voor de liefhebber. Yakubu volgde het voorbeeld van de kleine Braziliaan door de bal tijdens het hooghouden te kussen. Als hij niet zelf bezig was, gaf Wampie klappend het ritme aan waarop zijn medespelers dienden te werken. Na de Braziliaans/Ghanees/Belgische samba konden zij al richting de douche. Enige tijd later volgden de zes afgematte reserves.