Menu
Geen schade na gelijkspel voor Jong Ajax

Geen schade na gelijkspel voor Jong Ajax

Ondanks de puntendeling van Jong Ajax bij Jong FC Groningen (1-1) heeft de ploeg van Adrie Koster geen schade opgelopen in de strijd om te titel. Van de concurrenten won alleen Jong Feyenoord, waardoor de Ajacieden koploper blijven.Koster moest flink wat omzettingen doorvoeren in zijn ploeg ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen Jong Willem II. De coach beschikte over de diensten van A-selectiespelers Kenneth Vermeer, Rasmus Lindgren, Evander Sno, Javier Martina, Kennedy en Leonardo. Bovendien was Daylon Claasen weer van de partij. De Zuid-Afrikaan was de afgelopen weken in Rwanda waar hij met zijn vaderland aantrad op de African Youth Cup en deelname aan het WK U20 bewerkstelligde.
Met de ervaren krachten schoot Jong Ajax uit de startblokken. Al in de vierde minuut bediende A-junior Marvin Zeegelaar vanaf links de ingelopen Kennedy op maat. De Zweed tikte eenvoudig de bal tegen het net van het Groningen-doel. ,,We begonnen uitstekend", vond Koster dan ook. ,,Niet alleen die goal, maar vooral de manier van druk zetten van achteruit vond ik erg goed." In die eerste minuten verzuimde Jong Ajax ook het tweede doelpunt te maken. Martina en Leonardo zorgden voor gevaar, maar troffen geen doel. Slechts één keer werd Jong FC Groningen echt gevaarlijk. ,,Kenneth pakte die bal echt prachtig", zei Koster over keeper Kenneth Vermeer. ,,Op dat moment redde hij ons."
Waar Koster in de tweede helft hetzelfde strijdplan verwachtte, kwam hij bedrogen uit. ,,Voetballend was het echt stukken minder. We liepen teveel met de bal in plaats van deze rond te laten gaan." Jong FC Groningen creëerde daardoor een aantal mogelijkheden, maar de thuisploeg wist pas te scoren uit een strafschop. Robert Pomstra liet Vermeer in de 53ste minuut kansloop vanaf elf meter. ,,Dat moment moet ik op beeld terugzien", zei de trainer. ,,Volgens mij was er namelijk niet zo heel veel aan de hand én was het buiten de zestienmeter." Na de gelijkmaker bracht Koster de jonge Tom Overtoom in de ploeg. Voor de A-junior, die in de plaats kwam van Lindgren, betekende het zijn officiële debuut in Jong Ajax.
,,Een gelijkspel is jammer genoeg wel een juiste weerspiegeling van de wedstrijd", erkende Koster. ,,Gelukkig laat de concurrentie ook punten liggen en blijven we koploper. Het is en blijft spannend in deze competitie." De volgende wedstrijd van Jong Ajax is komende donderdag in de Kuip tegen Jong Feyenoord. ,,Een moeilijke wedstrijd, maar we zijn niets minder."