Menu

Geen schorsing voor Fred Grim

Fred Grim kan donderdag spelen met Ajax tegen RKC. Scheidsrechter Roelof Luinge trok in de wedstrijd tegen Utrecht rood voor de doelman, maar de aanklager van de KNVB seponeerde de zaak, waardoor Grim niet wordt geschorst.

Foto: Gerard van Hees

In de zeventiende minuut stuurde Luinge Grim weg. Igor Gluscevic was opgestoomd richting Fred Grim. De Ajax-doelman dook naar de bal, Gluscevic viel en kreeg tot zijn eigen onsteltenis een strafschop tegen en een rode kaart.

Daardoor moest trainer Adriaanse Arveladze uit het veld halen om reserve-keeper Bogdan Lobont in te kunnen brengen. Ajax verloor met 2-1 en zakte door dat verlies naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Grim had al direct zijn bedenkingen tegen de straf. 'De strafschop zelf vond ik al een hele zware straf. Dat ik daarna nog rood kreeg, was helemaal een teleurstelling', vertelde Grim aan de radioverslaggever. 'Dit is mijn eerste rode kaart. Ik hoop dat de mensen in Zeist de beelden nog eens goed gaan bekijken en de rode kaart terugdraaien. Ik draaide weg van de situatie. Iedereen maakt fouten, maar ik vind het jammer dat dit soort beslissingen de wedstrijd beslissen.'

Dat deed men in Zeist. De aanklager van de KNVB heeft de zaak geseponeerd. ,,De gemelde overtreding is niet wettig bewezen'', luidt de officiele lezing. De aanklager beoordeelde, na het lezen van alle verklaringen en zien van de tv-beelden, dat de volgende regel niet opging: 'Het op onregelementaire wijze een speler, die zich in duidelijke scoringspostie bevindt, beletten de bal te spelen, waardoor die scoringskans teniet wordt gedaan.'

Schikkingsvoorstel Bruggink van vijf wedstrijden

De aanklager deed PSV-aanvaller Arnold Bruggink een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden schorsing. Bruggink raakte 18 november Heerenveen-speler Van Gessel met zijn elleboog. Hij had op zijn strafkaart nog een eerder vergrijp staan wegens het slaan van een tegenspeler tijdens PSV - AZ vorig seizoen. Bruggink moet voor woensdagmorgen laten weten of hij het aanbod accepteert en is dan voor vijf wedstrijden geschorst. Als hij het voorstel afwijst volgt een mondelinge behandeling.

NEC-spits Gorgi Hristov kreeg vier wedstrijden schorsing. Hij werd zondag in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen uit het veld gestuurd wegens een elleboogstoot tegen Klompe. Ook Arek Radomski van Heerenveen kreeg rood voor natrappen tegen Koning en moet twee duels toekijken.