Menu

Geen sprake van onderschatting bij Milan

Op de vooravond van het eerste duel in de kwartfinale van de Champions League trainde AC Milan in de Amsterdam Arena. Op de persconferentie voorafgaand aan de training wilde coach Ancelotti niets weten van een eventuele crisis bij Milan en liet Seedorf weten dat deze kwartfinale voor de ex-Ajacied erg bijzonder is.

Ancelotti kon melden dat zijn selectie bijna fit is. Het enig twijfelgeval is Filippo Inzaghi, die te kampen had met een griepje. De Italiaanse spits heeft een kuurtje antibiotica gekregen, maar het is nog onduidelijk of hij tegen Ajax kan aantreden.

De trainer van Milan kreeg de afgelopen weken wat kritiek te verduren, omdat hij van de laatste tien competitiewedstrijden er slechts drie wist te winnen. Maar de oefenmeester wuifde een eventuele crisis bij de Milanezen van de hand. ,,We zijn hier gekomen om ons werk te te doen", reageerde hij. ,,We gaan spelen om te winnen. Ajax heeft een goed, jong en aanvallend ingesteld team. Bovendien spelen ze met veel enthousiasme, dat is hun kwaliteit. Om te winnen zullen we zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht goed moeten spelen."

Ancelotti weet nog niet of hij 4-4-2 zal spelen. ,,Ajax is een hele andere club dan Bayern München of Deportivo de la Coruna. Ik weet nog niet hoe ik ga spelen. Nu het om twee westrijden gaat, zul je in elk van die twee wat beslissender moeten spelen. We willen naar de halve finale en het liefst met mooi voetbal", besloot Ancelotti.

Ook achter de tafel in de perskamer zat Clarence Seedorf. Een aantal jaren geleden speelde hij met Ajax tegen Milan, nu zijn de rollen omgegraaid. ,,Voor mij is dit een heel speciale wedstrijd. Ik ben hier geboren." Ook de Amsterdammer wilde niets weten van onderschatting. ,,In de kwartfinale is er geen sprake van onderschatting meer. We proberen het maximale eruit te halen. De afgelopen weken in de competitie was het resultaat niet altijd in overeenkomst met ons spel, maar we voelen ons sterk."

Na een uitgebreide warming-up werd een partij van tien tegen tien gespeeld. De hesjes wisselden nogal eens van eigenaar, waardoor niet goed af te lezen was wie dinsdagavond in de basis zullen starten. Duidelijk was dat de Italianen in staat zijn tot een enorm snelle omschakeling van verdediging naar aanval. Uit zo'n omschakeling scoorden de 'hessen' twee keer en wonnen de partij.

Na de grote partij werd een doel naar de middenlijn gesjouwd. Het veld werd dus een stuk kleiner, maar er stonden niet minder spelers op het veld. Het was druk, met twintig spelers op een half veld. De Italianen wisten er beduidend minder raad mee.
Na de partijvormen werd er nog even op de voorzetten en afronding op doel geoefend. Vooral de voorzetten van Rui Costa vanaf rechts waren precies op maat. Ajax zal de Portugees moeten zien te verhinderen datzelfde morgenavond weer te doen. Aan de andere kant, als doelman Dida in dezelfde vorm steekt als maandagavond, bied dat weer perspectief.