Menu

Geen spreekkoren tijdens de klassieker Ajax-Feyenoord

De enige echte klassieke voetbalwedstrijd staat zondag op de agenda, Ajax tegen Feyenoord. Het is elk jaar een beladen duel van deze twee sportieve rivalen. Om 12.30 uur trappen de teams af in de Amsterdam ArenA voor de eerste onderlinge krachtmeeting in de Holland Casino Eredivisie dit jaar. Dit is de 97ste keer dat de twee meest succesvolle clubs van Nederland in de competitie tegenover elkaar staan.

De grote belangstelling en de enorme historie veroorzaken veel emotie rondom deze wedstrijd, vooral bij de supportersgroepen. Vertegenwoordigers van Ajax, Feyenoord, Supportersvereniging Ajax en Het Legioen hebben aanvullende afspraken gemaakt met betrekking tot de onderlinge wedstrijden. Belangrijk onderdeel daarvan is het bestrijden van de ongewenste spreekkoren en spandoeken.

Daarom doen Ajax en Feyenoord een dringende oproep aan alle supporters om je eigen club aan te moedigen, in plaats van de tegenstanders te kwetsen of te discrimineren. Sportieve rivaliteit is prima, maar ongegronde haat is totaal ongewenst. Wij zijn trots op onze trouwe supporters maar laat het niet zover komen dat Ajax en Feyenoord gedwongen worden om van het veld te lopen omdat de spelers, politie, scheidsrechter of burgemeester beslissen de wedstrijd te staken. Dan verliezen we allemaal!