Menu

Geen strafschoppen tijdens EK, denkt Escudé

Julien Escudé had bijna deel uitgemaakt van de Franse selectie voor het EK. Enkele weken voor het EK had de Fransman een uitnodiging voor een voorselectie binnen van de Franse bondscoach. Een blessure die hij bij Ajax opliep, gooide echter roet in het eten. Escudé denkt evenwel dat zijn landgenoten de finale zullen spelen in Portugal. Hoe hij de kansen van onder andere de Nederlandse ploeg inschat lees je hieronder.

ZIjn landgenoten zullen de finale van het EK in Portugal halen, maar niet winnen zoals de vorige editie, denkt Escudé. Frankrijk delft in de eindstrijd het onderspit tegen gastland Portugal dat met 1-0 te sterk zal zijn. Daarvoor heeft Frankrijk wel het Zweden van Ajax-teamgenoot Zlatan Ibrahimovic verslagen. In de halve finale verslaan de Fransen Ibrahimovic en kornuiten met 1-0. In de andere halve finale verwacht Escudé dat Portugal en Italië, dat Nederland verslaat in de kwartfinale, het tegen elkaar moeten opnemen.

Escudé denkt dat Frankrijk al zijn groepswedstrijden (tegen Engeland, Kroatië en Zwitserland) wint en dus als eerste eindigt. In de kwartfinale wordt ten koste van Spanje een plaats in de halve finales afgedwongen.

Nederland komt niet verder dan de kwartfinale, waarin zoals gezegd Italië te sterk zal zijn. In de poule verliezen de Hollanders tegen de Duitsers hun eerste wedstrijd, tegen de equipe van Tomás Galásek en Zdenek Grygera wordt een punt gehaald en in de laatste groepswestrijd tegen Letland schat Escudé de Nederlanders sterker in: 3-1. De Duitsers eindigen volgens Escudé als eerste in poule D. Het team van Galásek en Grygera dicht hij niet veel kansen toe: alleen tegen Letland worden drie punten gehaald en zij worden derhalve uitgeschakeld na de poulewedstrijden.

Opvallend genoeg denkt Escudé dat er geen enkele keer een wedstrijd beslist hoeft te worden middels strafschoppen. Een gelijkspel komt maar een keer voor volgens de Fransman: in het groepsduel tussen Italië en Bulgarije wordt niet gescoord. De hoogste score komt de Nederlanders toe; tegen Letland scoort Oranje drie keer en maken de Letten een tegendoelpunt. Verder voorspelt Escudé dat Thierry Henry de topscorer van het toernooi zal worden.

Je kunt alle voorspellingen van Julien Escudé in de EK-poule bekijken met het programma Acrobat Reader. Dit programma kun je downloaden bij http://www.adobe.com / .